Heh no można i tak to rozumieć..coz pozostaje tylko zazdrościć
Wersja do druku
Heh no można i tak to rozumieć..coz pozostaje tylko zazdrościć
I pisze to szczerze... bo jak wiemy od sprzętu możemy dziś wiele wymagać w kwestiach technicznych... Ja natomiast obecnie uważam, że najważniejsze by nie przeszkadzał bez względu na to jak jest pozycjonowany oraz ile kosztuje, choć korelacja ceny i zaufania do sprzętu powinna być oczywista. Na marginesie czacha-telefon wciaz ładuje 2razy dziennie...ale cieszy mnie bardzo ze trafia Af:)))
Powinni wymienić jeżeli kolejne naprawy nie dają rezultatu. A potem odesłać tę sztukę do fabryki, a tam powinni ją przemontować. I mogliby znowu sprzedać. Ale w kraju absurdów takie proste rozwiązania, nie są oczywiste. Ciekawe co zrobią w Niemczech.
Ja też potwierdzam problem z Sigmą 50/1.4. Na 5D1 i 5D2 śmigał zajebiaszczo, na 5D3 do ****. Nie będę kalibrować, sprzedaję go. ELki za to śmigają po 10k bardzo dobrze. Na początku byłem zszokowany, że na weselu tak mało mam trafionych. Poustawiałem inaczej AF i teraz 90% strzałów z tańca w cel na 85/2.0. To mnie już zadowala.
A ja wymieniłem w sklepie(50/1.4) na inny egzemplarz ale jest jeszcze gorzej. Z chęcią wróciłbym do poprzednika ale już nie chcę zawracać sobie głowy.Mam ten "luksus" że mam blisko na Żytnią więc zawiozę dzisiaj ten obiektyw.Może to coś da???
Ja swoj wysylalem 5 lub 4 razy. Nie dalo to nic. Napisali ze mnie obciaza nastepna wysylka. Sprzedalem go, sprobowalem innych egzemplarzy i reszta kazdy zna.
Nie wiem co macie z c50 1.4 ale u mnie dziala jak zyleta, gdybyscie mieszkali blizej z mila checia bym wam pozyczyl .
zaix tez bylem wkurzony na canon-a jak uslyszalem o tych problemach, bo jako amator kupujac 5dmkIII nie myslalem nawet o tym ze takie problemy moglyby istniec, przeciez puszka nie kosztuje 1k zl tylko 10k zl wiec nawet jesli sa jakies wady co w niektorych egzemplarzach ( mam nadzieje) powinny byc jak najszybciej naprawione, ale widocznie canon ma tak duzo klientow ze nie musi sie martwic o to czy sprzet zejdzie czy nie?
Przybyłem,zobaczyłem,i niestety przegrałem moje krótkie starcie.Chciałem oddać do kalibracji moją nieszczęsną 50/1.4. Bez dostarczenia body nie da się tego zrobić!! Na moje pytanie"Ale ja mam 3 body to mam wszystkie dostarczyć??I do którego będzie przeprowadzona kalibracja???Zrezygnowałem z dalszych prób,poddałem się.Po powrocie do domu miałem już maila z wiadomością od serwisu,że obiektyw jest sprawny i że został sprawdzony z korpusem 5D.Trudno,muszę teraz uwierzyć w doświadczenie serwisu.Mam to na piśmie przecież,może będzie łatwiej sprzedać ten obiektyw z takim wspaniałym certyfikatem...
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale zarowe.jpg i zarowe1.jpg w zaznaczonym polu focusa nie stanowi jednolitej płaszczyzny, jak to ma miejsce na dzienne.jpg.
Na drugim, pół pola to nos, druga połowa to ściana. Możesz to sprawdzić dokładniej ? Aby w wybranym polu była jedna płaszczyzna dla tych warunków. Dzięki.