Odp: AI i fotografia zawodowa
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Przykładowo ja to nie mam żadnych. Cud, miód, orzeszki. Lovciam wszystko ;)
Ja też nie mam. Ale bez sarkazmu. @Kolekcjoner to jedyny moderator, który ma tu jaja. Inni też są spoko, jak np @Bangi, ale w niektórych sytuacjach dla mnie "za grzeczni" :)
Ja jestem grzeczny bo umawiałem się z Adminem na moderowanie głównie spamu i ogólnie nie chce mi się wchodzić w Wasze przepychanki. Czasami zareaguję, ale generalnie nie oczekujcie tego ode mnie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja jestem grzeczny bo umawiałem się z Adminem na moderowanie głównie spamu i ogólnie nie chce mi się wchodzić w Wasze przepychanki. Czasami zareaguję, ale generalnie nie oczekujcie tego ode mnie ;)
Jak wyobrażasz sobie cechy i pracę idealnego moderatora/admina ?
Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.
Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Według mnie najsłabszą cechą dla funkcji moderatora/admina konkretnego forum jest to że zabierają głos, maja własne zdania w treści/dyskusji na forum i je prezentują stając sie stroną w dyskusji/sporach. I tylko niewielu jest skłonnych uznać że mogą nie mieć racji.
Myślę że AI (która nie ma ludzkich emocji) mogłaby być idealnym super_moderatorem.
Wyłapywałaby np. wszystkie błędy i przeinaczenia w wypowiedziach i "cytatach" na forum, usuwała automatycznie spamy i "sztucznie merytoryczne" wypowiedzi, przyznawała punkty karne za obrażnie/ocenianie innych uczestników (i ich wypowiedzi) i nie prezentowała jak wiele więcej wie od uczestników forum, i jaka jest doskonała.
jp
Qrwa, naprawdę? AI na prezydenta, AI na rodzica, AI na idealną partnerkę...
Zaczęło się ;)
AI oskarżyła studentkę, że korzystała z AI. Nadchodzą koszmarne czasy dla uczących się
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Qrwa, naprawdę? AI na prezydenta, AI na rodzica, AI na idealną partnerkę...
Łap plusa! :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
jp
Jesteś rzecznikiem prasowym firmy Skynet?
Poczytaj trochę o sztucznej inteligencji w zastosowaniach militarnych i dlaczego ciągle żołnierz człowiek naciska guzik. Bo już bardziej kawy na ławę wyłożyć się nie da.
Tak jeszcze dodam, że mój ulubiony Stanisław Lem w opowiadaniu Ananke pisał, co się dzieje gdy AI podejmuje decyzje. Już w 1971 roku wiedział.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
jp
Ale ja sobie nie wyobrażam, bo to nie jest moja praca w klasycznym rozumieniu. Robię to pro bono. Lubię tu rozmowy i dyskusje, gdyby ktoś miałby mi zakazać wypowiadania własnego zdania, bo jestem moderatorem, to przestałbym nim być ;)
Z drugiej strony nigdy też nie nadużywałem swojej pozycji i generalnie się nie kłócę z nikim - z natury jestem dość ugodowym człowiekiem i otwartym również na krytykę.
Wg mnie AI nie nadaje się do wszystkiego, bo czasami trzeba mieć jednak pewne wyczucie lub znać szerszy kontekst dyskusji, a AI chyba jeszcze tego nie ma ;)
Niezmiennie mnie zadziwiasz...
A ja mam wrażenie, że Jasiu - po tym, jak pojechaliśmy po jego wątku o telefonie - postanowił nas wk.rw..ć przy każdej okazji. I ma właśnie taką w postaci AI.
Kiedy zrozumiecie, że Jasio to sztuczna inteligencja. W wersji przedpremierowej i obarczonej licznymi niedoróbkami, ale zawsze.