Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
@Soviet Pilot do Canona kosztuje 10 zł, połączenie z komputerem za pomocą kabla jest proste i szybkie, ja w zwyczajnym laptopie mam czytnik kart, więc nawet kabla nie używam. Co, do odchylanego wyświetlacza zgoda, są sytuacje, w których może być potrzebny. Nie o to jednak mi chodziło w mojej wypowiedzi. Chciałem powiedzieć, że za bardzo skupiono się na dodatkach, a za mało na jakości obrazu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Soviet
WiFi bardzo sobie chwalę. Nie muszę wydawać na pilota, nie mówiąc już, że nie jestem ograniczony kablem. Wystarczy mi mój smartphone, który daje sporo możliwości w terenie.
mógł byś bardziej szczegółowo dla ciamniaka takiego jak ja?
zamiast pilota można strzelać zdalnie foty przez telefon?
masz jakąś konkretną apkę na androida?
z góry dzięki:)
Jest stosowna aplikacja Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
To nie słabość matryc tylko Canona, przy ISO 1600 czy to Canon/Nikon/Pentax, dynamika jest podobna.
Fakt, trochę przesadziłem ;) Nic, będzie trzeba pokazać kiedyś podobną sytuację dla ISO 100...
Cytat:
Zamieszczone przez
emi89
mógł byś bardziej szczegółowo dla ciamniaka takiego jak ja?
zamiast pilota można strzelać zdalnie foty przez telefon?
masz jakąś konkretną apkę na androida?
z góry dzięki:)
Tak jak MC_ napisał, są canonowskie appki do zdalnego sterowania aparatem :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Fakt, trochę przesadziłem ;) Nic, będzie trzeba pokazać kiedyś podobną sytuację dla ISO 100...
to ciekawy aparat, obraz nie odbiega jakościowo od tych prezentowanych przez canona w ostatnich trzech-czterech latach, dla matryc canona czas się zatrzymał.
Cytat:
Zamieszczone przez
CrazyHorse
Chciałem powiedzieć, że za bardzo skupiono się na dodatkach, a za mało na jakości obrazu.
Znaczy się nie da się nim robić zdjęć. To dobrze że zostałem przy moich zabytkach 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Znaczy się nie da się nim robić zdjęć. To dobrze że zostałem przy moich zabytkach 8-).
Tego też nie napisałem. Po prostu widzę pewne niedoskonałości i z tego co czytam/słyszę od posiadaczy innych aparatów, także EOSów zauważalnego postepu w zakresie jakości obrazu nie ma. Zdjęcia nim jak najbardziej robię ;)
Ja jestem ciekaw jaka "zauważalna zmiana w obrazie" zaspokoi oczekiwania i spowoduje że powstanie masa pięknych zdjęć - bo chyba o to chodzi - czy się mylę?