To chyba bardziej dotyczy sklepu niż użytkownika końcowego.
Jakbym kupiła obiektyw + np. filtr UV a nie jest mi potrzebny filtr bo taki już mam to przecież normalnie mogę go sprzedać prywatnie.
Wersja do druku
To chyba bardziej dotyczy sklepu niż użytkownika końcowego.
Jakbym kupiła obiektyw + np. filtr UV a nie jest mi potrzebny filtr bo taki już mam to przecież normalnie mogę go sprzedać prywatnie.
tylko na allegro pod niektórymi aukcjami piszę wyraźnie - faktura VAT czyli chyba raczej sklep :?
a oprogramowanie bez dokumentu zakupu w świetle prawa chyba nie bardzo jest legalne.
spradź czy są jakieś kruczki, małym drukeim pisane
Witam,
liczę na Waszą pomoc, mam problem z LR 5.
Na początku napiszę że jest to wersje oryginalna dołączona przy zakupie Canona. Wszystko chodziło dobrze do dzisiaj. Pojawiła się aktualizacja więc ściągnąłem ją i zainstalowałem. Efekt jest taki jak na zdjęciu
Nie widać zdjęć ani w bibliotece, ani w develop...
Odinstalowałem już kilka razy, skasowałem nawet cały catalog LR tracąc niezapisane zmiany...
Nie wiem co mam zrobić a terminy naglą
Czy ktoś ma jakieś sugestie??
--- Kolejny post ---
Jak wybieram losowe zdjęcie i eksportuje to wszystko jest ok - tzn wyeksportowany plik jpeg można otworzyć w przeglądarce fotografii Windows
zaimportuj starą bazę, powinno pomóc.
A jak to zrobic?
Zauwazylem ze mimo odistalowania i ponownego nowego zainstalowania i tak mam niektore swoje ustawienia...
Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
/Preferences/General/Default catalog
tam wybierasz folder, w którym znajduje się Twój plik bazy lightrooma z końcówką .lrcat
chyba, że go sobie łaskawie pozwoliłeś skasować
Dzieki za odpowiedz ale niestety nic to nie dalo i instaluje nowy system
Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
A jaka to aktualizacja LR, po dłuższej przerwie włączyłam LR i mam info, że jest wersja 5.4
Opłaca się tą aktualizację instalować, mam 5.3