-
Odp: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Bo kształt blachy to 80% sukcesu w tym biznesie
Częściowo masz rację,ale
niekoniecznie w proprcji podanej przez Ciebie.
Sukces /sprzedaż/prestiż leży w kilku różnych miejscach:
-limit ilości produkownych aut
-moc
-dostępność zakupu
Okropnie drogie auta wcale nie musza mieć "pięknych" linii
Myślę ,że te ograniczenia nie powinny nas martwić :D .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
... Bo kształt blachy to 80% sukcesu w tym biznesie.:?
Moim zdaniem zupełnie nieprawda. W tym biznesie najważniejszy jest znaczek 8-).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
W tym biznesie najważniejszy jest znaczek
Możliwe,
ale kto zna logo tego auta:
SSC Tuatara (1350 hp)
The American super car comes with a top speed of 267 mph (430 km/h) and has the ability to reach the mark of 62 mph within 2.8 seconds.
When you will see the horsepower, you will know why it is topping the list of powerful cars.
-
Pewnie Ci do których jest kierowane znają - target się to nazywa ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Bo kształt blachy to 80% sukcesu
z kobietami dokładnie tak samo... 8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
z kobietami dokładnie tak samo...
Blond kolory na autach,szczególnie mocnych ,raczej się nie sprawdzają :lol: .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
z kobietami dokładnie tak samo... 8-)
No właśnie. Tym też się kierowałem w wyborze towarzyszki życia. :p. I dlatego pewnie nie mam subaru, chociaż nie mam zastrzeżeń do marki ani do jakości czy technologii. Po prostu sa brzydkie....:x
10 of the world's ugliest cars - Telegraph
2 z tej listy 10 najbrzydszych to subaryny.:|
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Po prostu sa brzydkie.
Właśnie! Brzydkie i w dodatku niekompletne.
Za to kompletna jest włoszczyzna,
Upss... Było.
To dziewczyny dam.
-
No wreszcie jest myjnia.
A pani przy jeepie wyraźnie pokazuje znak szatana.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Moim zdaniem zupełnie nieprawda. W tym biznesie najważniejszy jest znaczek 8-).
Nie generalizuj :mrgreen:
BTW
Historia lubi zataczać koło, już kiedyś Maserati produkowało Chryslera. Był porażką, ciekawe jak teraz? Sportowy sedan z Dieslem od terenówki wyprodukowanym przez firmę słynącą z zaprojektowania jednego z najgłupszych silników świata (czteroglowicowe 2,5TD) - hmmm
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Tym też się kierowałem w wyborze towarzyszki życia. :p. I dlatego pewnie nie mam subaru|
Wszystko się zgadza Gay-Friendly Cars: Is Subaru Number One? - CBS News :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Nie generalizuj :mrgreen:
Masz rację 8-) ale w mało którym biznesie znaczek liczy się tak mocno jak w przypadku samochodów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
No wreszcie jest myjnia.
Myjnia w tym roku przyjechała, w tamtym nie dotarła.;)
Bo to zdzisie były.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Blond kolory na autach,szczególnie mocnych ,raczej się nie sprawdzają
Zawsze można pasemka dać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Almera N16 - faktycznie nieudana?
N15 z rozrządem pędzonym łańcuchem silnikowo była nie do zabicia. Gdyby tylko miały lepszą tzn ocynkowaną blachę, byłaby baja.
Aktualnie nie jeżdżę niczym z silnikiem. A4b6 1.8T wersja z 20-sto zaworową głowicą - może kiedyś. Chciałbym.
-
Może ktoś ma na zbycie Octavie 2 1.6 MPI 2006/2007r nie kombi
-
Panowie pytanko... Potrzebuję kupić nowe (oczywiście używane - nowe dla mnie:D) autko. Chodzi o rodzinnego minivana w dieselu, koniecznie z 5 osobnymi fotelami, żeby 3 foteliki się zmieściły z tyłu. Wersja 7 osobowa również może być. Budżet maksymalnie i nieprzekraczalnie 37.000 złotych.
Najbardziej podoba mi się Ford S-max, ale słyszałem od wielu osób, że w tej cenie to będzie trup... a z kolei na auto za 60k nie mogę sobie pozwolić. Poszukuję auta na 10 lat ;)
Brałem już pod uwagę chyba wszystkie modele: Corollę Verso, Avensis Verso, Grand Scenic'a, Espace'a... Każdy ma jakieś mankamenty... Renówki mają ponoć problemy z elektroniką, stąd raczej odpadły. Toyoty ponoć nie psują się zbyt często, ale nie wiem czy jest możliwe trafienie w tej cenie dobrego egzemplarza.
Może któryś z forumowiczów jeździ tego typu autem i mógłby coś o nim napisać?
Jeszcze jedno, bardzo chciałbym, żeby był jak najmłodszy. Nie musi być ogromny, byle by był spełniony warunek 5 osobnych foteli.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
photographymmm
Chodzi o rodzinnego minivana w dieselu, koniecznie z 5 osobnymi fotelami, żeby 3 foteliki się zmieściły z tyłu
Z doświadczeń poszukiwawczych kolegi ,który miał takie same wymagania(3 foteliki z tyłu).Zdecydował się na Berlingo w wersji osobowej ,zadowolony.
-
Na pewno jest to rozwiązanie praktyczne, ale jak patrzę na to auto to widzę po prostu dostawczaka... :D Niestety oczekuję od wnętrza auta ładnego wyglądu, a ten jest dla mnie słaby. Niemniej jednak bardzo dziękuję za chęć pomocy :) Ogólnie z cytryn podoba mi się C4 grand picasso.
-
VW Touran ma z tyłu 3 osobne fotele (są też wersje 7-osobowe).
-
Też brałem pod uwagę, ale te przebiegi powyzej 200k km mnie przerażają. Niemniej fajne auto.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
photographymmm
Też brałem pod uwagę, ale te przebiegi powyzej 200k km mnie przerażają. Niemniej fajne auto.
Nubirę kupiłem z przebiegiem 220 , sprzedałem jak miała 290. Co wy z tymi przebiegami.
-
Szmelcwagen to chyba najbezpieczniejsza opcja, ale forda też bym nie odrzucał. Najważniejsza jednak sprawa to trafić na odpowiedni egzemplarz a tu nie ma mądrych.
Przebieg przebiegowi nierówny. Co innego w mieście, na krótkich trasach, a co innego po autostradach.
-
Ford Galaxy mk2 z silnikiem benzynowym 2,3 i zainstalowac LPG. A jak juz musi byc diesel to rowniez Galaxy albo Sharan albo Alhambra bo to wszystko to samo.
-
A dobry jest ten silnik 2.3i? Jezdzilem s maxem w tym silniku. Tu z kolei obawiam sie spalania. Srednie z ostatnich 20km to bylo 24l w tym egzemplarzu którym jeździłem. Z tym że to było w komisie więc wszyscy pewnie cisneli ile się da żeby zobaczyc jak jeździ. To jest najciekawsza opcja. Fordy bardzo mi sie podobają w środku.
-
Ja mam ten silnik w Galaxy z automatem. Spalanie LPG po miescie 16/100, w trasie 12/100 przy predkosciach do 120km/h a powyzej 1 litr wiecej na kazde 10km/h. Kupilem z przebiegiem 170kkm, teraz jest blisko 290kkm i zadnych powodow do narzekan. Diesle po miescie malo nie pala a wymagaja wiecej troski ze wzgledu na turbine. Rozrzad w 2,3 jest na lancuchu wiec jeszcze jest fabryczny. Zajrzyj na forum Ford Club Polska i poczytaj. Zaleta Galaxy to tez to, ze po wyjeciu foteli ze srodkowego i tylnego rzedu masz 2,30 metra plaskiej podlogi, mozna spokojnie sie wyspac. Polecam wersje z szescioma fotelami tzw. kapitanskimi.
-
Mam Tourana 7 osobowego i jestem bardzo zadowolony, z tym że to dosyć twarde auto i o komforcie z forda można zapomnieć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Nubirę kupiłem z przebiegiem 220 , sprzedałem jak miała 290. Co wy z tymi przebiegami.
Bo w Nubirze było prawdziwe 220 kkm ,a w VW ,Audi ,itd licznikowe 220 000 trzeba mnożyć przebieg x3.Co chwila ktoś sie o tym przekonuje ,
ale nie przyznaje do wtopy .;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Ford Galaxy mk2 z silnikiem benzynowym 2,3 i zainstalowac LPG. A jak juz musi byc diesel to rowniez Galaxy albo Sharan albo Alhambra bo to wszystko to samo.
Co lepiej kupić, benzyna czy diesel, jest podpowiedź. Trzeba dopasować do swojego sposobu eksploatacji pojazdu.