135
Wersja do druku
135 "auto-mot-speed", no nie wiem. Może to ekologiczna wersja "Szybkich i wściekłych" :). Idą łeb w łeb.
Jako "i inne" jak najbardziej.
proszę bardzo :)
ten bolid poruszał się z taką prędkością ,że nawet paning by nie pomógł
136
135) Dwa woły=2 x 2,9 KM, niezły napęd i potężny "moment obrotowy", choć moc niewielka :)
I świetna azjatycka fota środowiskowa.
140
141
To statek z soap opery "Statek miłości"
142. Jestem na tak. :) muszę sobie kiedyś poćwiczyć panoramowanie :)
141) Niezły stateczek, mam plan na wycieczkę takim z małżowiną w norweskie fiordy.
142) Bardzo fajne ujęcie - ale moim zdaniem, kadr bez tych budynków i samochodów - do wysokości jezdni, tuż ponad placem zabaw (9x16).
Do tego delikatne rozmycie soczewkowe na górze (na zielonym) i wówczas jeszcze bardziej zwiększyłoby się wrażenie prędkości.
Bez treningu sie nie da ,mnie sie udaje tylko kilka procent takich fotek
--- Kolejny post ---
Dzięki Robert,tak, rozwazałem taki kadr,ale w końcu doszedłem do wniosku,że to sa zawody na malutkim jeziorku ,w malutkej miejscowości
i zniknięcie tego siermiężnego tła budynków zmniejszy wiarygodność fotki.A z rozmywaniem ,popadam w skrajności,wiec na razie mało rozmywam :mrgreen: .
143
Gablota
Caddy Series 62, rocznik bodaj 1953. Piękna maszyna z prawdziwym silnikem, dziś warta lekko $50tys.
Mogłeś tylko trochę lepiej doświetlić. ;)
Dokładnie 1953 Cadillac Series 62, silnik 5,4 lub 5,7l - stare samochody...ech fajne są.
Już gdzieś widziałem go w Twojej galerii, z jakiegoś zlotu.
--- Kolejny post ---
Jest na foto nr 33 - na drugim planie.
Ta gablota jest piękna,wielka i wspaniała.Próbowałem jaśniej,ale mi czerń uciekała.
Poszukam wcześniejszych fotek,jeśli Wam też sie podoba.
Teraz trochę wody.
144
145
146
Raczej stali i nitowanej, po przeciwnej stronie Odry.
Cóż to jest ?
Ciekawe ujęcie sportu wodnego,fajny set;) , 145: wiosłem go wiosłem:D
147 - 151 - kawał konstrukcji, duuuużo spawania i nitowania. Chciałbym zobaczyć, operator nitownicy słodzi sobie herbatę po pracy :D. 151 ciut leci na lewo?
Ach jak to miło kogoś technicznego spotkać :mrgreen: .
To podnośnia statków, a raczej barek: Niederfinow, blisko granicy.
polecam ,warto zobaczyć z bliska
--- Kolejny post ---
Dziękuję ,ale ja nie jestem zadowolony z tych fotek.W czasie akcji wszystko wyglądłało świetnie,
ale nie mam żadnego rodzynka :? , więc to jakiś słaby dokumentalizm.
Ale jako niszowy sport:bardzo widowiskowy,szczgólnie gdy 2-3 kajakarzy na raz jest pod woda ,stępką do góry :!: .
152
Żelazo w ruchu,sorry:maszyneria napędzana energią powstała w wyniku spalania+ bezwolny elemet dodatowy:człowiek
Podoba mi się 146 i 147.
151 leci w lewo.
--- Kolejny post ---
152 dobry pomysł, szkoda, że tył trochę przycięty.
152, byłoby fajniej,gdyby rozmycie szło do tyłu, taki efekt prędkości. Potwór. 900ccm z jednego gara i pewnie potężny moment obrotowy.
152) Nogi brakuje na podnóżku, zrobione z drugiej, równoległej maszyny z niewielką różnicą prędkości. Wypada dopracować metodę i powtórzyć. Pomysł nie jest nowy, ale daje fajne efekty.
Mogło tak być ,ale nie było.Noga blisko ziemi,bo to sekunda po starcie,przyspieszenie i ciężkie buty,zawsze tak jest.,a przy czasie 1/4s tak wyszło .
Jedyny ostry kawałek to logo na zbiorniku.Taki pseudo panning.Z równoległego motocykla tak by nie wyszło,a mam takich fotek sporo.
Sa zerojedynkowe: albo ostre,albo poruszone.Przyznaję: przypadek ,ale i tak lubię tę fotkę :D .
Tylko dla poważnych ludzi :mrgreen: .
153
Darłowo,park latarni morskich i trzy świetne,duże tory kolejek i kilkanaście zestawów,rewelacja :mrgreen: .
153) Jakoś muszą przyciągnąć turystów.
Ciut za dużo i przeszkadza to zielsko na pierwszym planie, ale to tylko moje amatorskie spostrzeżenie.
Warto się przejechać do Wolsztyna, tam są działające parowozy w naturalnej wielkości.
153)Ładne kolory i wyraźnie zrobione ale taki wielki haos widac(zapewne się nie dało inaczej) ale może jak byś ten statek złapał na środku zdjęcia,mogło by się nieco zmienić
Tak mi się wydaje. Pozdrawiam
Na 153 i mi kolory się najbardziej podobają. A kadr widział bym szerszy, o ile sie by dało i nie wlazły by żadne smieci.
To nie chaos ,to stocznia.Stan najzupełniej naturalny.Ale mam też goły dok i goły statek .Następnym razem.
154
153 Zdjecie jest fajne, kolorowe, coś się robi, jakiegoś człeka widzę w kabinie. Jesteś "dokumentalista" i tak odbieram Twoje foty.
Ciut brakuje mi ostrości na dole i niepotrzebnie przeciemniałeś miejscami niebo i tak powstały białe "poświaty" dookoła dźwigów, albo się mylę.
CZAPLA
155
Super ptaki jak jeden, a co chodzi o statek to raczej stawiam na 154
Dziękuję ,czasem coś się trafi.Ale łatwiej z tymi na piechotę :D .
158) Ładne ujęte ptaszysko - takie rozdziawione.
160
Ta sama czapla po wylądowaniu.
Nie wiem które jest lepsze, moim zdaniem oba są świetne :)
164
WIKING
165
MACHINERY
Wyraz "stocznia"pomału znika z języka polskiego,a tam dawno,dawno temu :budowano STATKi .
165
165 - trochę szumi i ten zafarb na skrzydle jakiś taki dziwny.
Podobno trochę szumu nie szkodzi :lol: .
Z kolorami nic nie robiłem,to było nad wodą.Pełno kolorowych blików,kolorowe tło i tak wyszło: na skrzydle,końcówce drugiego skrzydła i u dołu fotki.
Chyba bym nie umiał tego poprawić .
Teraz oglądam fotke 165 na innym lapku.Pracowane bylo na 1920 na matowej matrycy,teraz ogladam na 1360 na blyszczacej. Faktycznie przy tej rozdzielczości jest tylko :jako -tako.I mnie tez sie nie podoba.Trzeba wziąć pod uwage wyświetlanie na niższch rozdzielczościach,dzięki za uwagę.
166
ZEGARY
Dobrze, ze opisales, bo wlasciwie nie wiadomo, czego to zdjecie dotyczy