-
Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Ożesz...więc jasne, że to jakiś wałek, ale chyba nadal nie rozumiem zasady działania, skoro sprzedawca bierze pod uwagę odbiór osobisty.
To wcale nie wygląda na wałek. W obydwu przypadkach konta użytkowników 100%. Wygląda z opisu na to, że nie do końca wiedzą co sprzedają. :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
To wcale nie wygląda na wałek. W obydwu przypadkach konta użytkowników 100%. Wygląda z opisu na to, że nie do końca wiedzą co sprzedają. :roll:
może komuś się przyfarciło :)
Tak na marginesie, nowe sklepowe body za 6299zł? :http://allegro.pl/canon-eos-5d-marki...067910008.html
Tutaj macie nówkę 6350zł : http://allegro.pl/canon-5d-mk-ii-bod...058433926.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Wygląda z opisu na to, że nie do końca wiedzą co sprzedają. :roll:
Tak bo komuś wyłączyli google albo nie umie wpisać w wyszukiwarkę jednego słowa ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Te 100% pozytywów to za zakupy, nie za sprzedane towary. Tak się buduje "zaufanie" kupującego. Zobacz kiedy ostatnie komentarze były, prawie rok temu.
Te same zdjęcia na obu aukcjach. Identycznych nie wykonali. Przynajmniej jedna z tych aukcji to oszustwo.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
.
Ale miałem okazje bawić się Nikonem d600 i 24-70 2.8 i jestem zakochany w tym zestawie, szczególnie w pracy AF - zawszę pierdziałem że mi tylko wystarczy środkowy punkt AF ze względu na przyzwyczajenie. Ale po przebadaniu dokładnie innego sprzętu, stwierdziłem że sam się okłamywałem - rozpływałem się gdy d600 i 24-70 cichutko,szybko i celnie ostrzył "wszystkimi" bocznymi punktami w przeróżnych warunkach. Niestety na 5dmk3 nie brak kaski :)
Już w sierpniu ubiegłego roku dokładnie przetestowałem D800 z moim starym 5Dmk2. Wyższa jakość obrazu do 800 ISO, af lepszy i na tym koniec. Ostatecznie kupiłem właściwy aparat - Canon 5D Mark 3.
Moja przygoda z Nikonem zakończyła się w początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku.:) Fotka z tel. kom.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Jak to napisał mój przedmówca, nie ma opcji żeby mieli te same zdjęcia. Opcja z gwarancją też bardzo podejrzana. Wg mnie wałek w obu przypadkach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Jak to napisał mój przedmówca, nie ma opcji żeby mieli te same zdjęcia. Opcja z gwarancją też bardzo podejrzana. Wg mnie wałek w obu przypadkach.
Dokładnie w obu. Wydaję mi się, że działa to na zasadzie naiwności jak zwykle. Odbiór osobisty lub wysyłka. 99% będzie wolało osobiście odebrać, ale pewnie nigdy do tego nie dojdzie, bo sprzedający 'ciągle w trasie' natomiast trafi się 1%, gdzie napalony okazją kupujący, zrobi nawet przelew, aby przypadkiem świeżynka canona nie uciekła sprzed nosa :) Po czym zostaję już tylko czekać na paczkę z Honolulu. :) Voila!
--- Kolejny post ---
btw: dobre body (do 30k migawki) - ~5k trzeba mieć. 4,5k - do 60-70k migawki. Reszta to większa loteria niż poprzednie dwie :)
-
Dla statystyk ja swojego wczoraj puściłem za $1300 ok 4100pln przebieg 50033. Na ebay wylicytowali do $1425, ale sprzedałem poza ebay bo mi się bardziej opłacało niż oddawać 9% plus 2.9% dla PayPal.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rOOmak
Dla statystyk ja swojego wczoraj puściłem za $1300 ok 4100pln przebieg 50033..
Jak w dobrym stanie, to dobra cena... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Oddawać 9%?
Tyle ebay zabiera od sprzedaży.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rOOmak
Tyle ebay zabiera od sprzedaży.
Żartujesz? Coś się zmieniło? Przecież byli tańsi niż alledrogo...
-
Dla osób prywatnych jest 2,5%
-
Przecież PayPal i PayU chwalą się, że nie pobierają żadnych opłat od poleceń zapłaty :( to jak to w końcu jest ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Przecież PayPal i PayU chwalą się, że nie pobierają żadnych opłat od poleceń zapłaty :( to jak to w końcu jest ?
Od kupującego faktycznie nie pobierają. Odbijają sobie na sprzedawcy.
-
Może w Polsce ebay jest tanszy bo maja konkurencje. W stanach maja monopol wiec mogą brać ile chcą. Dlatego jak chcę cos sprzedac to najpierw wystawiam na craigslist.
-
-
Mam mozliwość kupienia MKII z oryginalnym gripem 2 akusami z przebiegiem 158 tyś za 4 koła. Sam nie wiem co o tej ofercie myśleć, wymiana migawki 1100 zł co daje nam 5100 za nowy trzeba dać 6300 ale bez gripa i dodatkowego aku co podnosi cenę do prawie 8 tyś.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Mam mozliwość kupienia MKII z oryginalnym gripem 2 akusami z przebiegiem 158 tyś za 4 koła. Sam nie wiem co o tej ofercie myśleć, wymiana migawki 1100 zł co daje nam 5100 za nowy trzeba dać 6300 ale bez gripa i dodatkowego aku co podnosi cenę do prawie 8 tyś.
duży przebieg. Wyślę Ci oferte na PW (nie moja sztuka)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
nie wiem jak ty ale ja nie lubię body używanych, juz nawet nie chodzi o zużycie mechaniczne ale o te powycierane i śliskie uchwyty, porysowane wyświetlacze i sanki, sfilcowany i brudny pasek, zakurzony wizjer itp... a przede wszyskim brak pewności jak był używany i przez kogo obmacywany, po prostu nie lubię brać do łapy tak przeoranych sprzętów na których często czuć woń z dłoni poprzedniego właściciela dlatego celowałbym w nowe body...
-
Aparat to nie majtki, centur...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
nie wiem jak ty ale ja nie lubię body używanych, juz nawet nie chodzi o zużycie mechaniczne ale o te powycierane i śliskie uchwyty, porysowane wyświetlacze i sanki, sfilcowany i brudny pasek, zakurzony wizjer itp... a przede wszyskim brak pewności jak był używany i przez kogo obmacywany, po prostu nie lubię brać do łapy tak przeoranych sprzętów na których często czuć woń z dłoni poprzedniego właściciela dlatego celowałbym w nowe body...
Aparat wiem od kogo i wiem w jakim stanie co prawda jest cos w tym co piszesz i nigdy nie kupowałem nic elektronicznego używanego, stąd mój dylemat.
-
Taki lekko zjechany ma swoje plusy. Człowiek już się o niego tak nie boi i nie chucha nań. I nie kusi tak złodziei. Zresztą obudowę można wytrzeć i będzie śliczna... :) BTW tak czytam o tym obłażeniu z farby i jakoś na swoim staruszku 5d tego nie zauważyłem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Aparat to nie majtki...
A ja się zastanawiałem dlaczego tak pije :shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Aparat to nie majtki, centur...
Hehe... to fakt. ale ma trochę racji w tym, szczególnie że piąteczki2 są przeważnie po 2-5latach używania przez kogoś - sprzedawane :)
Ja mam swojego 50D używanego 2-3lata 80tyś przebiegu, w bardzo dobrym stanie ,czysty zadbany wycierany, ale ostatnio wziąłem znajomego 50D do ręki, kupił nówkę jakoś 1/5roku temu i czuć różnice w gumach itp... w moim bardziej zużyte takie wyślizgane już :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
A ja się zastanawiałem dlaczego tak pije :shock:
Czystą? Spiryt? :shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Czystą? Spiryt? :shock:
W kroku.
-
Tutaj ładna aukcja była : CANON 5D MARK II BODY ORYGINALNY GRIP (3076078992) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. + org. grip canona, stan bardzo bardzo zadbany- Poszło za 4200zł Info o przebiegu dostałem mailowo, okolo 50tyś. klapnięć ... :) było brać... Panowie! :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
W kroku.
Ty to musisz mieć jakiś ciekawy model reporter strapa :mrgreen:
-
Mam takie pytanko do was , czy opłacało by się kupić 5D mkII za 4500zł z przebiegiem
69 000 , samo body z kablami, ładowarką itd. ? Sprzęt posiada 3 przetarcia z boku body i ma wgrany najnowszy soft.
ojjj kolega 2 posty wyżej dobrą aukcje wyczaił :)
-
kurczeblade na tablicy wisi chyba ten sam z allegro http://tablica.pl/oferta/canon-5d-ma...f20632d4;r:;s: ale jak napisałem do kolesia że chcę odebrać osobiście i sprawdzić na Żytniej to się nie zgodził ;)
-
Jak coś jest zbyt piękne, żeby było prawdziwe to znaczy, że nie jest ;)
Jak by mu zależało żeby puścić szybciej to wystarczyło by, żeby obniżył cenę o 500 w porównaniu do reszty.
Ja podejrzewałbym, że to naciągacz...
-
Nie wiem czemu ale na Tablicy są same podejrzane ogłoszenia... sam wystawiam paręrzeczy ale aparatu to z tablicy jakośbym nie kupił ;)
-
-
Ja swojego 5D2 sprzedalem za 4850 pln, w komplecie z oryginalnym gripem i 2x aku :)
Przenieg okolo 90 tys.
Kupujacy chcial wyslac body na zytnia, zeby sprawdzili - zgodzilem sie bez zadnego wachania :D
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
Ja swojego 5D2 sprzedalem za 4850 pln, w komplecie z oryginalnym gripem i 2x aku :)
Przenieg okolo 90 tys.
Kupujacy chcial wyslac body na zytnia, zeby sprawdzili - zgodzilem sie bez zadnego wachania :D
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
teraz masz 6D?
-
nie-e, to co w stopce :D jestem szczesliwym posiadaczem nowej "piatki" i dopisuje sie do ochów i achów nad AF tej puszki ;]
a pojutrze odbieram od Towers'a 135L i w tym roku poki co wyzerowalem swoj budżet :D
-
Witaj w klubie! Mam na mysli wyzerowany budżet;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
nie-e, to co w stopce :D jestem szczesliwym posiadaczem nowej "piatki" i dopisuje sie do ochów i achów nad AF tej puszki ;]
a pojutrze odbieram od Towers'a 135L i w tym roku poki co wyzerowalem swoj budżet :D
Sorki za niedoaptrzenie, nie zwracam uwagi na stopke :)
-
Bardzo dobra oferta i aparat na liczniku tylko 9500tyś zdjęć, używany amatorsko, w bd. stanie :)
http://www.canon-board.info/sprzedam...mark-ii-89542/ 4750zł - nic tylko brać... :)
Chyba że gdzieś macie lepsze ?:D
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
... aparat na liczniku tylko 9500tyś zdjęć, ...
To tak na moje oko sporo jednak - 9.500.000 szt.;-)
Generalnie sama niska cena to nie wszystko, co powinno się brać pod uwagę.
Obchodzenie się z aparatem podczas eksploatacji i warunki w jakich wykonywało się zdjęcia, ma spore znaczenie.
Dobry sprzęt musi trochę kosztować.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
B o g d a n
To tak na moje oko sporo jednak - 9.500.000 szt.;-)
Generalnie sama niska cena to nie wszystko, co powinno się brać pod uwagę.
Obchodzenie się z aparatem podczas eksploatacji i warunki w jakich wykonywało się zdjęcia, ma spore znaczenie.
Dobry sprzęt musi trochę kosztować.
Ja osobiście poza tym co napisałeś, biorę jeszcze pod uwagę cz 5-tka jest na gwarancji producenta. No i tak szukam już od ponad 3 tygodni i nic znaleźć ciekawego nie mogę... :)
-
Były ostatnio na alle... takie na gwarancji i z małym przebiegiem, ale cena powyżej 5000zł...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Ja osobiście poza tym co napisałeś, biorę jeszcze pod uwagę cz 5-tka jest na gwarancji producenta. No i tak szukam już od ponad 3 tygodni i nic znaleźć ciekawego nie mogę... :)
Wydaje mi się, że w większości puszki te są użytkowane przez amatorów. Czyli mają niezbyt duże przebiegi, ale już po gwarancji bo trochę już je posiadają ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Wydaje mi się, że w większości puszki te są użytkowane przez amatorów. Czyli mają niezbyt duże przebiegi, ale już po gwarancji bo trochę już je posiadają ;)
dokładnie tak jest 8-)
-
wkradła się pomyłka, w każdym razie około 9.500 zrobionych zdjęć (prawie co nic) - to mało, stan jak w opisie, bardzo dobry, używany przez amatora :) 4750zł myślę jakby się potargować to spokojnie poszedłby za 4700zł :)
-
Bardzo fajna cena. Jeśli tylko źródło pewno to warto brać ten egzemplarz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
krzykik
dokładnie tak jest 8-)
Jedna okazja uciekła mi z przed nosa (20 mc gwarancji, 16 tyś klapniec 5200). Są jeszcze inne sztuki na allegro na gwarancji ale cena 5500-6000
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Jedna okazja uciekła mi z przed nosa (20 mc gwarancji, 16 tyś klapniec 5200). Są jeszcze inne sztuki na allegro na gwarancji ale cena 5500-6000
Okazje mają to do siebie że uciekają, ale gwarancja to nie wszystko, przynajmniej dla mnie.
W tej chwili rozglądam się za 350d lub 450d i oczywiste jest że kupię bez gwarancji ale szukam z małym przebiegiem i w bdb stanie.
Kupowałem już na allegro czy na forach fotograficznych masę używanych obiektywów i na żadnym się nie zawiodłem bo były od osób szanujących sprzęt.
-
ja obiektywy kupuje używane, ale dużo mniejsze zaufanie mam do body :)