Średnio się znam na handelku, ale osiem stówek to możesz liczyć.
Wersja do druku
Średnio się znam na handelku, ale osiem stówek to możesz liczyć.
No i obiektyw mi sprzatli, ale walka byla niezla, Aukcja zakonczyla sie w ostatnich sekundach. Pozostaje polowac dalej.
Ostatnio dorwałam się do canona A-1 męża
z początku miał przerażenie w oczach, że jego ukochany aparacik zabieram
ale powoli się oswaja z tym, że wszędzie go ze sobą zabieram
Zawsze robiłam zdjęcia małpkami, ewentualnie jakimś lepszym kompaktem
Najbardziej cieszy wywoływanie i patrzenie co i jak wyszło
To mój pierwszy analog i do tego lustrzanka :)
znajomość zaczęła się ciekawie zobaczymy co będzie dalej
Szukam jakiegoś małego analoga (najlepiej dalmierza) z obiektywem 40-50mm o jasności co najmniej 2.0. Chodzi o to, żeby mieścił się w kieszeni i żeby nie rzucał się zbytnio w oczy (przeznaczenie - fot. uliczna) Póki co mam na oku canona ML, szkło 40/1.9 tyle, że to kompakt. Biorę też pod uwagę yashice electro 35 - ale tu jest problem z rozmiarami, ponieważ jest niewiele mniejsza od lustrzanek.
Mógłby mi ktoś polecić coś podobnego jeszcze?
Canonet, znacznie mniejszy od jaśki, świetny obiektyw, SUPER cichy, na prawde warto. Oczywiście mowa o wersji 1.7 :)
No tak, gdyby dało się go jeszcze gdzieś dostać ;)
Póki co kupiłem yashice gtn, zobaczymy jak się spisze :)
Na A. się pojawiają dosyć często.
to się pochwalę że wylicytowałem na ebay'u w US Elana 7 (eos 33) w super stanie + grip BP-300 za $56. z przesyłką wyszło 262 zł w przeliczeniu. ciekaw jestem jak nasz urząd celny ale nawet jeśli to myślę że koszty nie będą duże.
sprzęt dotarł dzisiaj do mnie. bez żadnych dodatkowych opłat. stan wręcz idealny (oprócz syfów na lustrze). trzeba teraz to dokładnie wyczyścić, załadować film i zacząć zabawę :)
dla zainteresowanych kupnem starszego sprzętu, w US można naprawdę znaleźć dużo sprzętu który nie jest zajechany i w rozsądnej cenie.
Pianista GRATULUJĘ zakupu i już zazdroszczę. Oglądałem zdjęcia aparatu, poczytałem co nieco. Mnie kręcą starsze "dziadki" - jeszcze na FD. Nie łaziłem po ebayu, czasami tak dla porównania, nawet nie mam konta, ale chyba zacznę działać bo wiosna nadchodzi i pora w pole i do lasu.