Średnio się znam na handelku, ale osiem stówek to możesz liczyć.
Średnio się znam na handelku, ale osiem stówek to możesz liczyć.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
No i obiektyw mi sprzatli, ale walka byla niezla, Aukcja zakonczyla sie w ostatnich sekundach. Pozostaje polowac dalej.
:grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:
Ostatnio dorwałam się do canona A-1 męża
z początku miał przerażenie w oczach, że jego ukochany aparacik zabieram
ale powoli się oswaja z tym, że wszędzie go ze sobą zabieram
Zawsze robiłam zdjęcia małpkami, ewentualnie jakimś lepszym kompaktem
Najbardziej cieszy wywoływanie i patrzenie co i jak wyszło
To mój pierwszy analog i do tego lustrzanka![]()
znajomość zaczęła się ciekawie zobaczymy co będzie dalej
Szukam jakiegoś małego analoga (najlepiej dalmierza) z obiektywem 40-50mm o jasności co najmniej 2.0. Chodzi o to, żeby mieścił się w kieszeni i żeby nie rzucał się zbytnio w oczy (przeznaczenie - fot. uliczna) Póki co mam na oku canona ML, szkło 40/1.9 tyle, że to kompakt. Biorę też pod uwagę yashice electro 35 - ale tu jest problem z rozmiarami, ponieważ jest niewiele mniejsza od lustrzanek.
Mógłby mi ktoś polecić coś podobnego jeszcze?
Podpisy kłamią
Canonet, znacznie mniejszy od jaśki, świetny obiektyw, SUPER cichy, na prawde warto. Oczywiście mowa o wersji 1.7![]()
Grupa Fotograficzna Kolumba 5
http://kolumba5.tv
No tak, gdyby dało się go jeszcze gdzieś dostać
Póki co kupiłem yashice gtn, zobaczymy jak się spisze![]()
Podpisy kłamią
Na A. się pojawiają dosyć często.
Grupa Fotograficzna Kolumba 5
http://kolumba5.tv
to się pochwalę że wylicytowałem na ebay'u w US Elana 7 (eos 33) w super stanie + grip BP-300 za $56. z przesyłką wyszło 262 zł w przeliczeniu. ciekaw jestem jak nasz urząd celny ale nawet jeśli to myślę że koszty nie będą duże.
G11 / eos 33 + bp300 / speedlight 270ex / 50 1,8 / 70-300 / 35-80
sprzęt dotarł dzisiaj do mnie. bez żadnych dodatkowych opłat. stan wręcz idealny (oprócz syfów na lustrze). trzeba teraz to dokładnie wyczyścić, załadować film i zacząć zabawę
dla zainteresowanych kupnem starszego sprzętu, w US można naprawdę znaleźć dużo sprzętu który nie jest zajechany i w rozsądnej cenie.
G11 / eos 33 + bp300 / speedlight 270ex / 50 1,8 / 70-300 / 35-80
Pianista GRATULUJĘ zakupu i już zazdroszczę. Oglądałem zdjęcia aparatu, poczytałem co nieco. Mnie kręcą starsze "dziadki" - jeszcze na FD. Nie łaziłem po ebayu, czasami tak dla porównania, nawet nie mam konta, ale chyba zacznę działać bo wiosna nadchodzi i pora w pole i do lasu.