Znaleźli moje wypowiedzi w temacie na goldenline :)
Właśnie siebie oglądnąłem haha cóż za dziwne uczucie ;)
Wersja do druku
Znaleźli moje wypowiedzi w temacie na goldenline :)
Właśnie siebie oglądnąłem haha cóż za dziwne uczucie ;)
A czemu tu się "dziwić"? Jesteś piękny, młody i zdolny to bywasz na Warszawskich salonach... ;)
No cóż,
Playboya już nigdy nie kupię :) (chociaż od kilku lat już nie kupuję - ale pewnie Bakuła dalej tam pisze).
Żenua. Nie wiedziałem, że ta Pani jest tak pusta i tak nastawiona na JEDEN cel - kasę (ze swojej książki).
Pan Tyszka.... nie wiem skąd on się urwał, czyim synem jest, kto go promuje.
Nie umie robić zdjęć brzydkim i grubym? to albo ma problemy z erekcją w towarzystwie kobiet, albo jest **** nie fotograf.
Cały program? jak to telewizja śniadaniowa - nie musi być z sensem, aby się coś działo. Ale szacun - wypadłeś dobrze, spokojnie, bez fajerwerków - ale Twoje prace bronią się same. Ich pieprzenie przy zdjęciach dla myślącego odbiorcy jest pomijalne.
:)
pozdrawiam i miłego początku weekendu życzę :)
tomisiek
jaasne:mrgreen:
koniec OT, wrzucam pierwszą galerię warsztatową, pierwszego odważnego warsztatowicza drugiej edycji. Prosił równiez o szczere komentarze, z tego co wiem to podstaw proshow golda w którym jest prezentacja równiez nauczył się na naszych warsztatach (GregS, jeśli jest inaczej sprostuj).
http://gregphoto.rox.pl/
To pokażcie zdjęcia a nie prezentację, też nie instaluję zbędnego badziewia.
nie rozumiem, jaki problem w zainstalowaniu wtyczki??
Ale chcesz pokazać zdjęcia czy prezentację?
hmm czyli wrzucic 60 zdjec z jednej prezentacji?? bez sensu..
temat poswiecony jest dla zainteresowanych warsztatami wiec jezeli komus bedzie zalezalo to sie "poswieci" i zainstaluje ta baaaardzo duza wtyczke.. pomijajac fakt, ze kazdego dnia na kompa wskakuje Ci Bog wie jaki "syf" a prosta wtyczka to taki klopot?
Właśnie dla tego mi nie wskakuje syf że prosta wtyczka jest problemem. Wolałbym obejrzeć 10 zdjęć tutaj z ewentualnym linkiem do pozostałych 50 niech będzie że w formie prezentacji, wtedy wiedział bym wcześniej czy dla tych zdjęć chce mi się cokolwiek instalować.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oj czepiasz się. Nawet bym obejrzał, ale aż tak to mi się nie chce.
pank, masz racje , lepiej zebys nie ogladal
Dobra.
Ja tez nie lubie nic instalowac ale pank na boga to nie jakis warez tylko wtyczka producenta dobrego zjanego programu. Mysle ze po instalacji nie zaczna ci sie otwierac okienka oferujace powiekszenie penisa!
Mi pod Operą nie działa, a Firefoxa/IE specjalnie odpalać nie będę :)
Opera : Wersja 10.53, Kompilacja 3374
Win7 x64, działająca Java, Flash i inne takie.
Popieram. Od zawsze jestem wrogiem flashowych galerii z 2sec przejściami i nie ładowaniem wszystkich zdjęć na raz.
(heh, znowu się wywiązała dyskusja nie o warsztatach i nie o zdjęciach...)
Hehe, plugin ma rozszerzenie .exe, tylko dla pecetowców. Nawet jak bym chciał i tak nie obejrzę. To co, może jednak wkleicie kilka tutaj zamiast się wygłupiać?
Marekb dziwię Ci się że tak próbujesz utrudniać, jeżeli te zdjęcia są dobre to będą reklamować Wasze warsztaty, ograniczanie do nich dostępu to strzelanie sobie w stopę.
dobrze "Panowie" specjalnie wrzuce cos dla leni itp. ale to jutro..
a dla bardziej zainteresowanych polecam prezentacje.
Dziekuje za uwage ;]
A jest opcja fast forward?
Zdjęcia w formie prezentacji zawsze były dla mnie problemem, po prostu ich oglądanie to dla mnie dyskomfort. Normalnie, jak ktoś wstawia filmiki ze zdjęciami to olewam, nie oglądam i nie pyskuję, byłem ciekaw zdjęć z Waszych warsztatów dla tego piszę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak bardziej zainteresowani mają maki to sobie możesz polecać. Co za pomysł, pokazywać zdjęcia w czymś co nie wszyscy mogą obejrzeć?
Jasne już jestem trupem:wink:
tak poważnie to zdjęcia piierwszej osoby z drugiej edycji, która zdjęcia pokazała i tyle... żadne hallo po prostu zdjęcia. Skoro jednak gość pokazał je w formie prezentacji (której elementy również rozwijaliśmy w trakcie szkolenia) to sądzę by tak zostało.
Kompilacja 1:
03. Za dużo podłogi
06. Syfy na twarzy - ja bym wymazał, albo zrobił fotę później, pod koniec makijażu.
09. Twarz zakładającej zasłaniona przez rękę PM.
12. Syfy na ramieniu.
14. Niefajna perspektywa i kadr, brak ostrości na PM. Próbowałbym z podłogi i trochę dalej.
15 i 16 - kolor wpleciony w serię zdjęć w bw - nie pasuje mi.
18. Coś wystaje z głowy.
21. Polik do poprawy.
22. Reklamówka pod ścianą.
23. PM niefajna poza.
24 - 27. W rzeczywistości nie jest tak łatwo - zamiast jednej osoby są 4 + kamerzysta do tego i wszyscy lubią sobie zasłaniać.
30. Żyrandol na samej górze kadru.
33. Gałązka w PG rogu.
35. PM zasłoniona przez gałązki na -1 planie - nieczytelnie.
37, 38 - za mało kontrastu.
39. światło na PM kuleje.
40. kadr?
42, 43. Fajowe.
44. Próbowałbym trafić w moment kiedy pan młody jest w wykroku.
46. PM twarz jak babcia.
47. Pan młody przecięty ścianą (dobrze, że nie przez głowę)
48. Winieta tylko w LG rogu?
Mam nadzieję, że w wyliczaniu nie zgubiłem żadnego zdjęcia po drodze, dzięki temu sposobowi prezentacji komentowanie zdjęć jest strasznie uciążliwe - może to właśnie dlatego została zastosowana taka forma :D
Ogólnie ogląda się to przyjemnie, a co do aspektów technicznych to :
Przez zoomy nie mogę się skupić na oglądaniu zdjęć, przejścia też irytują.
Zoomy ciągle idą w środek zdjęcia. Mogłyby wędrować w kierunku jakiegoś ważnego obiektu.
Mogłyby być też panningi fot, a nie tylko zoomy.
Wyżej wymienione opinie piszę jako ktoś z aparatem (żeby się za chwilę nikt nie doczepił, że nazywam się fotografem, bo jest na forum kilku takich...), a nie jako para młoda. Oni pewnie będą zachwyceni. Nie ukrywam również, że jak będę robił w ślubach, to też będę korzystał z tej formy prezentacji, ale na DVD. Jeżeli takie coś pojawi się na stronie internetowej, to na pewno równolegle będę dawał również zwykłą galerię bez wodotrysków.
That's all folks.
micles, racja, nie trzeba być dobrym kucharzem by osądzać o jakości potrawy;)
No. Teraz tylko trzeba się zastanowić, czy chcemy zadowolić się tym, że para młoda będzie się cieszyła tym co ma (często żyjąc w niewiedzy, że jest źle, albo że jest w miarę i mogłoby być lepiej), czy faktycznie robić wszystko na 100% tak, żeby nikt złego słowa nie mógł powiedzieć :P
To może dlatego, że ja źle zrozumiałem twoją metaforę. Czasami mam z tym problemy.
to może ja źle rozumiem. Koleś praktycznie co do repo wykonał (niby na warsztatach ) pracę sam i na sesjach też wiele własnej inwencji i z tego co pamiętam nie zrobił żadnego swojego, wcześniej ślubu, a w stosunku do zawartości twojej stopki (moja stronka (duuużo zdjęć)) bije cię i z kadrach i w obórbce na łeb na szyję;). Dlatego pisałem, że konsument żarła nie musi być kucharzem.. lecz jeśli jest to powinien się przed krytyką równiez wykazać, bo inaczej wiesz jak to wygląda..??;)
Czuję, że za chwilę powstanie niezły flejm, ale co tam.
No jak to wygląda? Prosili o skomentowanie, to skomentowałem. Jak nie życzysz sobie, żeby tą prezentację komentowali ludzie z zawartością stopki, którą Greg bije na łeb na szyję, to napisz. Albo lepiej od razu zrób jakąś listę uprzywilejowanych. A najlepiej to załóż osobne forum do komentowania tej prezentacji, z rejestracją na potwierdzenie przez admina. Na jaki adres składać podania?
Słabe podejście, nawet jak do jak zawsze zgryźliwego i zrzędliwego miclesa.
A ja jutro mam spotkanie z Papieżem.
Można ciutkę jaśniej, bo znowu nie rozumiem prawie całego posta?
Tym, że na prestiżowy trzeba się wyspać, a na nieprestiżowy już niekoniecznie.
Kurczę, nie lubię być taki upierdliwy, ale tutaj moje pohamowania przegrywają z ciekawością skąd takie stanowisko u markab.
Rozumiem, moje uwagi odnośnie zdjęć są czasami zwykłym czepialstwem, często ta przysłowiowa gałązka przeszkadza w odbiorze zdjęcia mniej niż 0,01%, ale już odnośnie spraw technicznych, to myślę, że sugestie są jak najbardziej na poziomie.
Wystąpienie tego słowa w powyższej wypowiedzi jest trochę nieadekwatne. Zabrzmiało tak, jakbyś chciał podkreślić, jaki to jesteś fajny. Owszem, jesteś fajny (a raczej twoje zdjęcia, bo ciebie samego nie znam), ale nie trzeba z tego powodu się od razu wywyższać jeżeli tylko coś nie gra. Mam tylko nadzieję, że nie zachowujesz się podobnie w momencie, gdy klientom coś nie pasuje.Cytat:
Zamieszczone przez http://megaslownik.pl/slownik/synonimy_antonimy/16795,prestiżowy
Kończę "atak", bo i tak nic mi od tego nie przybędzie. Powodzenia na dalszej drodze życia i świetnych fot na prestiżowych ślubach życzy ten, co w stopce ma same shity.
To nie wątek o gwałtach tylko o fotografii znaczy fotografii ślubnej. Nie zmieniaj tematu tylko odpowiedz na pytanie.
Prestiżowy, znaczy się, międzynarodowy albo z ministerstwa...
nie żeby coś ale forma prezentacji to jak wypowiedź komentarz do galerii, w stylu: "musisz obejrzeć wszystkie zdjęcia, po minimum tyle czasu jak ja chce i w takiej kolejności jak ja chce, a jeżeli chcesz się cofnąć do konkretnego zdjęcia to włącz se od początku"
Sorki ale mi taki sposób prezentacji materiału też nie podchodzi. Znaczy to jest dobre na DVD dla pary ale nie jako swoja pokazówka. Już lepszy byłby film z pełnym paskiem czasu i widocznymi przyciskami sterującymi. Ja np. znalazłem menu dopiero jak się skończyło i wyskoczył komunikat: "że se mogę prawym kliknąć".
Co do zdjęć to mi się ogólnie podobają te z kompilacji1 z przygotowań. Plener częściowo - jest kilka naprawdę w dechę fot(np. pan młody zerkający znad sukni) Drugiej prezentacji już całej mi się zwykle oglądać nie chciało - tym bardziej, że od początku była w moim mniemaniu gorsza od pierwszej.
Pewnie się nie dowiemy a po niedzieli posty znikną jako OT. Nie mniej takie podejście do ślubów czy innych zleceń budzi podejrzenia o podobnym podejściu do uczestników warsztatów w odniesieniu do posiadanego sprzętu, umiejętności czy zasobności portfela lub płci.
No już, bez nadinterpretacji proszę. Być może nawet to słowo "prestiżowy" nie było użyte w tym kontekście, który większość odbierze tak jak my odebraliśmy. Ja spokojnie poczekam do "po niedzieli". A jak posty znikną, to poczekam na odpowiedź na PW.