trza bylo zanęcić jakąś muchą
Wersja do druku
Dostał rzodkiewkę i ogórka które uwielbia, ale i tak się nie słuchał :p
fajne zdjęcia jaszczura
Dziś pierwsze zdjęciówki z Trójmiasta. Takich oto muzyków spotkałem na Sopockim molo :)
1.
2.
Podoba mi się "klawiszowiec", może tylko górą bym go trochę przyciął.
Właśnie miałem dylemat - ciąc czy nie ciąc :p No i zostawiłem tak :p
pinkne! nie dało ich się w jednym kadrze? ale i tak się podoba:)
Dziś kolejne zdjęcia Trójmiasta :)
3.
4.
5.
6.
3,4,5 bardzo fajne tylko ile w nich PS-a?? :>
super ale te 4-ry spoty na 1. to mogłeś usunąć za pomocą Spot Healing Brush Tool:)
pozdrawiam
Dzięki za przypomnienie :) będę musiał to poprawic.
Zdjecie nr. 3 bardzo fajne, na zdjeciu nr.6 wieża się troche wali.
Dziś kilka zdjęciówek z V Rundy KIA Lotos Cup, która się odbyła na torze Poznań :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Nieciekawe jakies te ostatnie foty. Na 1 nic nie widac, na 2 taki artyzm na sile, w 3 prawy dolny rog odwraca uwage od tematu glownego, 4 kadr skosny tez nieco na sile ... wyglada to jakby samochod stal pod gorke. Dwa ostatnie to nauka na przyszlosc zeby nie robic raczej przy sportach motorowych pionowych kadrow (a jesli juz robic to musza miec one powazne uzasadnienie ... tu nie maja).
Pozdrawiam :)
1. Tak, bo ja ustawiałem dachowanie, następnym razem przed wyścigiem poprosze kierowców żeby mniej kurzyli jak będą zaliczac dachowania...
2. Nic na siłę...
3. Jeśli już to lewy :]
4. Nic na siłę... Tak miało byc i tak jest... Poza tym samochód jest w ruchu, a nie stoi w miejscu.
5 i 6. Wszystko jest tak jak miało byc. Jeśli możesz to mi wytłumacz czemu niby pionowy kadr jest be.
to ja może o sportowych się nie wypowiem bo się nie znam;
co do gdańskich to brakuje mi jednego z długim targiem z góry co go masz na stronie, HDR chyba :D
Pozdrawiam
a ja widzę tylko cyferki bez zdjęć
No dobra, no to specjalnie dla Ciebie, umieszczę to zdjęcie o którym mówisz :)
ovh.org na razie leży i strona nie działa :( Jak tylko wróci do normy, to już się wyświetlą :)
o dzięki, naprawdę podoba mi się to zdjęcie, kolorki, ten załamany horyzont (16mm jak sądzę) - no i jeszcze to że tydzień temu spacerowałem tą ulicą :D pozdrawiam
Ja to rozumiem ale jesli nie widac ze to dachowanie to po prostu czeka sie na nastepna lepsza okazje
Naprawde ? :) Co wiec chciales przekazac tym zdjeciem odbiorcy ?
Racja.
No wlasnie jest w ruchu ale tego wlasciwie nie widac bo autor postanowil skrzywic kadr :) Jesli jest jakies uzasadnienie tego skosu to chetnie poslucham.
Zawsze jest tak jak mialo byc ale to co wyszlo jest po prostu nieciekawe. Uciety w polowie samochod ktorego konstruktor zadal sobie wiele trudu zeby ladnie wygladal w calosci, kolo z napisem do gory nogami w tle ktorego jest znowu polowa samochodu z otwartymi na to kolo drzwiami ... czyli co otwarte drzwi zapraszaja je do srodka zeby zastapil kierowce ? ;) Jakby tego bylo malo z bagaznika samochodu wystaje takie czarne cos.
Bez urazy ale to nie sa przemyslane zdjecia, technicznie tez im sporo brakuje (chociazby to cos na zdjeciu 3). Pozdrawiam
Moze byc i spoiler to fakt.
Problem w tym ze jesli nie napis stanowi element istotny, nie uchylone drzwi to co ? Co jest wedlug Ciebie trafne w tym zdjeciu i jaki przekaz odczytales ? Bo ja niestety zadnego. Ot pstryk w ktorym ostre jest kolo i nieostra polowa samochodu z otwartymi drzwiami.
przekaz jest prosty, bynajmniej dla mnie, samochód jest w trakcie przygotowania do startu, stoi na "kołkach", istotne jest tu bardziej koło i tylna ośka tego auta niż jakiś napis na kole choć autor mógł się kierować czymś innym
o jakim TWA mówisz, sprawa jest taka, że dane zdjęcie do jednych trafia a do drugich nie. Tak jak esteper powiedział, śmigam czasem na rajdy i wyścigi to wiem o co chodzi, chodź w tym przypadku uważam, że relacja pomiędzy kołem a pustą piastą auta, które stoi na kołkach ,jest jasna.
Ostatni raz sie juz udziele bo dalej nie widze sensu.
To czy jest relacja pomiedzy kolem i pusta piasta (ktora jesli jest tak wazna powinna przynajmniej miec poprawna ekspozycje) czy kolem a dowolnym elementem tego obrazu czyni go atrakcyjnym ?
Czy naprawde uwazacie ze to zdjecie jest dobre i warte pokazywania ?
I nie ma znaczenia czy ktos bywa na rajdach (akurat ja bywalem) czy tylko je oglada na zdjeciach ... zdjecie ma byc po prostu ciekawe. I takie zdjecia znalazlem bez problemu na stronie www.ppaciorek.j.com.pl natomiast nie znalazlem ich tutaj.
Moim zdaniem te sa przekombinowane, nieprzemyslane, pseudo artystyczne i slabe technicznie. Estaperze jesli nie chcesz zeby ktos komentowal Twoja tworczosc nie wystawiaj jej na forum. Jesli chcesz zeby komentowali to wylacznie znawcy i wielbiciele wyscigow znajdz forum tematyczne i umieszczaj je tam (chociaz sadze ze dysproporcja jakosciowa bedzie wtedy jeszcze wieksza).
Pozdrawiam i proponuje wiekszy dystans do swojej tworczosci.
Dziś kilka zdjęciówek z wczorajszych pół-finałów WBW.
1.
2.
3.
4.
ostatnie sa b.ciekawe, nie widziałem żeby ktoś jeszcze podchodził w ten sposób do zdjęć koncertowych
Dziś jedno (na razie) z imprezy RMF MAXXX, która odbyła się na Polach Mokotowskich.
podoba mi sie to zdjęcie :)
też dobre :)
co do zdjec : od dawna obserwuje Twoje,sa jednymi z najciekawszych na tym forum. dlaczego? bo sa zyciowe. do tego sa swietne technicznie i maja 'to cos'. widac ,ze widzisz to po swojemu a na dodatek masz pomysly,jak to pokazac.zdjecia z koncertu sa rewelacyjne (moglbys napisac,jak wyglada to technicznie,jaki czas i czy lampa na druga kutyne? ). pamietam,ze wrazenie tez zrobily na mnie Twoje zdjecia z driftu polodego dziadem w podziemnym parkingu.rewelka. wogole,moglbym sie dlugo rozpisywac,na stronie tez masz naprawde bardzo duzo zdjec nie tylko na poziomie,ale poprostu majacych 'to cos'. naprawde,milo popatrzec,jest w tym wszytkim smak i ponadprzecietnosc.
co do wypowiedzi Mckane : krotka pilka-zal ci d*pe sciska,ze ktos robi takie zdjecia a ty nie.zebym nie byl goloslowny-widzialem i twoje zdjecia,no i wybacz,ale smiac mi sie chce jak w tak niski sposob przesycony zwykla zawiscia krytykujesz zdjecia o poziomie wielokrotnie wyzszym od twoich. zdjecia to nie 'lki' w podpisie,a obraz ktory widzimy.ja w zyciu bym swoich zdjec nie postawil przy zdjeciach estepera a jednak nie wysilam sie na zawisc i zazdrosc lecz poprostu potrafie doceniac,ze ktos jest w tym co robi swietny i jedynie moge sie czegos nauczyc. polecam troche samokrytycyzmu i mniej goryczy w zyciu.
pozdrawiam
Jesli oceniasz moje zdjecia dobrze byloby gdybys robil to w mojej galerii ... latwiej byloby mi znalezc i sie ustosunkowac.
Co do moich komentarzy to odnosza sie one do ZUPELNIE INNYCH ZDJEC ktore estaper podmienil po prostu. Nie ma juz ani jednej foty ktora negatywnie ocenilem a na ich miejsce sa wstawione duzo lepsze. Zreszta podmiane widac po tresci moich postow ... nijak maja sie do tego co teraz widac na poszczegolnych zdjeciach.
A co do wycieczek osobistych to sobie je daruj. Masz ochote ocenic moje fotografie jest na to odpowiednie miejsce. Chetnie sie odniose do kazdej krytycznej uwagi. Natomiast jesli masz jakies komentarze bezposrednio do mnie to jest od tego PW.
EDIT: Nie wiem tez czy aby napewno przegladales moja galerie bo ja w przeciwienstwie do estapera nie mam zadnej Lki :)
Miło czytac słowa uznania :)
Pytasz o technikę, tak więc
- seria z Maciejem Polody śmigającym w swoim "gruchocie" to: błysk na druga lamelkę, czasy rzędu 1/6s, oraz obiektyw Zenitar 16/2,8 Fisheye
- zdjęcia z WBW, też robione rybim okiem, czasy rzędu 1/4-1/10s i błysk na drugą lamelkę.
Jakoś polubiłem to co wychodzi przy takim błysku :)
Pozdrawiam serdeczenie
McKane - ja osobiście nie pomieniłem, tylko są podlinkowane z mojej www a ze ostatnio robiłem porządki na stronie i jest inna numeracja zdjęc przez co teraz są inne zdjęcia.
Pozdrawiam i sorki za zamieszanie
Musisz wiec jak widac zmienic system numeracji.
Ostatnie foty duzo lepsze. Jak widac krytyka mocno Cie zmobilizowala do robienia pardziej przemyslanych ujec (albo chociaz do lepszej selekcji). Mnie sie za to nieco oberwalo ale jakos to przezyje ;)
Mozna sie przyczepic do jakis detali ale nie ma najmniejszego sensu skoro zdjecia same sie bronia.
Osobiscie najbardziej podobaja sie te koncertowe. Efekt na 2 lamelke nie zawsze jest uzasadniony ale w tym miejscu to jest strzal w 10.
Pozdrawiam
Dziś moja próba panoramy mojego osiedla :)
heh, znow cos innego, ale najlepiej Ci idzie robienie zdjec "akcji" ;))
krzywa ta panorama :( i przepalone niebo
znajomy używa fajnego programu do panoram - możesz korygować wszelkie krzywizny i do tego mały pseudo hdr:) plugin-em do Psa i będzie git
zobacz tu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=26349
pozdrawiam
Jest pogięte ze względu na to że robiłem ją rybim okiem i wszystko z ręki, gdyż statyw się rozsypał.
Co do nieba się nie zgodzę :p Nie jest przepalone. Najjaśniejszy punkt to 246;246;244 :)
Ogólnie to zdjęcie to tylko taki eksperyment, ale dzięki serdecznie za uwagi :)
Też mi sie wydawało że niebo nie jest przepalone - może inaczej skalibrowany monitor masz
Dla mnie to i nawet rybim okiem nie jest zle