Uproszcze sprawe tych wszystkich pytan...moglbys napisac tutoriala?:D
Wersja do druku
Uproszcze sprawe tych wszystkich pytan...moglbys napisac tutoriala?:D
no no no, najpierw fotografia tygodnia, a teraz polecany autor na obiektywnych ;)) gratulacje!
Testuje sobie nowe lampki studyjne, na zdjęciu kolejny z moich sąsiadów :-)
no no sąsiadów to masz niezłych, zdjęcie świetne technicznie, spojrzenie świetne, podoba mi się obróbka i widać że lampki działają bez zarzutu :)
pozdrawiam
Dwa packshoty na zamówienie
1.
2.
Bardzo ładne foty:-) Ja też walczę ze zniekształceniami w 10-22. Polecam DxO Optics Pro v4.
Ladne fotki:) Para nad kawą prawdziwa, czy domalowana:?::p
heh i to wszystko mi pokazuje jaki jestem malutki! Gratulacje zdjęcia są świetne
Prawdziwa, trzeba z bardzo bliska podświetlic lampą i pięknie wtedy wychodzi.
"Call of Duty IV" czyli coś dla maniaków wojny :mrgreen:
Jak dla mnie to poprostu wymiata :D Tym bardziej ze jestem zafascynowany militariami ;) Nie dosc ze bardzo podoba mi sie kadr to jeszcze obrobka calkiem calkiem
Światło bardzo ładne, dobry klimat :) Ale ta lufa, niby rozmazana, a z ostrą krawędzią... czyżby drugi plan był z innego zdjęcia? :D
Dobre opanowanie Photoshopa i nic ponadto...
Ehh prawdziwa fotografia zaczyna umierać wraz z erą cyfry.
No powiem Ci MMM ze jak te wczesniejsze HDRy i zabawy generalnie mi sie nie podobaly tak ta ostatnia fota jest bajer.
dokładnie "Call of Duty IV"
niezła robota! mogłeś spoko wystawić do battle ;)
Powtórze za kolegami, zawaliste ujęcie!! Kurcze, gratuluje pomysłów i obróbki :)
Ech mógłbyś zdradzić cos z tych swoich wieloletnich zebranych doświadczeń z obróbki zdjęć w formie jakiegoś tutoriala.
Pomijając to że same foty rewelka to obróbka powalająca, własnie konstuuje jakąs podpórke dla szczęki bo za każdym razem na biurku mi ląduje :)
przekonałeś mnie do obróbki zdjęć ;) rewelacja :)
Dlaczego nie widze zdjec w tym watku ?
No tak, zniknęło mi wszystko ze starego serwera. W wolnej chwili wrzucę gdzieś zdjęcia.
Tymczasem zapraszam tu: http://mareckimarek.digart.pl
10mm i ultra mała głębia ostrości ;-)
Pętla tramwajowa na Os. Górczewska w Warszawie.
Siedziałem pare godzin żeby to zrobić, sam nie wiem czy warto było :-)
Hah na pewno warto było chociażby dla samego treningu !:) Mi się podoba. Nie no czym dużej patrzę tym bardziej mi się podobaCytat:
Siedziałem pare godzin żeby to zrobić, sam nie wiem czy warto było
e, to ja taka glebie jednak chyba szybciej zrobie moim wielkim formatem :-)
po prawej od głównego tramwaju jest ok, ale z lewej strony jako tam nienaturalnie... Ogólnie bardzo fajnie, ale chyba oryginał*z plfoto bardziej mi podchodzi ;)
Fajne - ma taki jakiś ekspresyjny wyraz :)
Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić - co jest zarówno na + jak i na - to wydaje mi się, że powinieneś przy zdjęciach gdzie GO robi się w PS, stwierdzić czy dane zdjecie nadaje się pod 'nienaturalną GO'. To które prezentujesz, IMHO jest odpowiednie do tego i z tego czerpie się jego 'urok', ale z drugiej strony jeśli to zdjecie miałoby 'iść za realne' - to nic z tego :) Widać, że jest robione i tyle.
Dla przedstawienia pewnych środków wyrazu - jest dobre, ale dla realności nie. Możliwe, że zestawione z serii z ujeciami o różnej tematyce, ale utrzymanej kolorystyc i efekcie tej nienaturalnej GO - byłoby lepsze :)
Dla mnie OK - warto bylo posiedziec.
Pozdrawiam
Sz.
Nice :) choć widać, że fake GO.To może zaiwestuj w obiektyw TS? :D
raczej nad ps - 10-22 przy najjasniejszym swietle 3.5 niemialby szans na takie GO, musialby chyba miec 1.4 ;)
http://digart.img.digart.pl/data/img...ad/1432777.jpg
tutaj przyklad moj z wielkiego formatu. bledow wszystkich jestem swiadomy - ucze sie.
pozdrawiam
mnie się bardzo podoba pod jednym zastrzeżeniem, krzywizna perspektywy, wiem że to twój środek wyrazu, ale mz o błąd w sztuce, wszystko co pionowe powinno trzymać się pionu, po to wymyślono obiektywy z shiftem, lub możliwość korekty w dużym formacie na mieszku, by trzymać się pewnych zasad...
mz fota by nie straciła gdyby tramwaj był prosty, rozumiem fascynacje szerokim kątem przez którą sam przechodziłem, ale źawsze korygowałem (przynajmniej piony) w PSie...
pozdrawiam
ps fake Go bardzo udana :)
zawsze jestem pod wielkim wrazeniem umiejetnosci MMM ale tym razem musze powiedziec ze mi sie nie podoba :/ gdzies pokazywales HDR z PKS i to bylo bomba ale ten myk z tramwajami jest poprostu slaby... slaby jak na MMM :-) raz ze niebo ma jakies zwalone kolorystycznie przejscia, dwa ta GO jest jakas taka odpychajaca no i tramwaje dziwnie wygladaja zwlaszcza przod tego pierwszego z lewej strony... reasumujac stac Ciebie Marek na wiecej :-)
warto :)
jest jak kadr z onirycznego filmu,
oglądałam je już parę razy i za każdym razem mam wrażenie, że coś zacznie się dziać, że rozwinie się jakaś dziwna, może trochę niepokojąca historia
w ogóle lubię fake model photography za jej dziwność właśnie
ale to zdjęcie jest najciekawsze ze wszystkich zdjęć tego typu, jakie dotąd widziałam
dlatego odpowiada mi ta krzywizna perspektywy, która nie pasowała VanMurderowi, bo ona też się przyczynia do klimatu odrealnienia
ok, dzięki za komentarze. Nie będę już wstawiał gniotów ;-)
wstawiaj wstawiaj, to najciekawsze zdjecie ze wszystkich jakie ostatnio widzialem, to jedno z takich ktore masz ochote wydrukowac, oprawic i powiesic mimo ze są o "dupie maryni" :)
nie widzialem wszystkich, ale to poki co jest moje ulubione
Nowy aparat, nowe (stare) zdjęcia :-)
5D + 17-40/4L @ 17mm
102 Olszynka
Wrzuc mniejsze bo sie forum rozjezdza;) Rzeczywiscie takie samo jak stare, tak samo dobre:p
o wiele lepsze, bo staranniej obrobione. MMM, masz pustą galerię kilka stron wstecz. szkoda, bo ani teraz obejrzeć ani poczytać komentarze :-(
jak sie robi taka obróbkę?