Nie mają niebieskich oczu, lecz druga powieka mu wylazła ;)
Wersja do druku
nr 67
Załącznik 14815
nr 68
Załącznik 14816
nr 69
Załącznik 14929
nr 70
Załącznik 14949
Kilka zdjęć z Dolomitów. Byliśmy tam kilka razy w różnych porach i ta - druga połowa września - wydaje się najlepsza z punktu widzenia turystyki górskiej (teraz mówi się trekking).
nr 71 - Pelmo
Załącznik 15199
nr 72 - w okolicy Pelmo
Załącznik 15200
nr 73 - widok z okolic Passo Giau
Załącznik 15201
nr 74 - też
Załącznik 15202
--- Kolejny post ---
nr 75 - wiadomo
Załącznik 15203
nr 76 - też w tym miejscu
Załącznik 15204
nr 77 - znowu Passo Giau, widok w kierunku Croda da Lago i Lastoni di Formin
Załącznik 15205
--- Kolejny post ---
I trzy widoki z wycieczki na Lagazuoi Piccolo
nr 78 - Marmolada i Sella
Załącznik 15206
nr 79 - Tofany i Fanes
Załącznik 15207
nr 80 - widok na S-SE
Załącznik 15208
Dzisiejsze żurawie. Zbierają się, na razie stado jest nie duże.
nr 81
Załącznik 15231
nr 82
Załącznik 15232
nr 83
Załącznik 15233
Już myślałem, że mi żurawie odlatują.
nr 84
Załącznik 15242
A to gęsi.
nr 85
Załącznik 15243
nr 86
Załącznik 15256
Te same muchomorki dzień później. Tym razem cajsluk.
nr 87
Załącznik 15263
Jesień zaczyna być złota.
nr 88
Załącznik 15264
Te fotografie z górami mają moc. Piękne. Z chęcią takie bym nawet ustawił na pulpit jako przyjemne tło.
Dziękuję za miłe słowa. Dolomity są piękne. Polecam każdemu, kto lubi chodzić po górach i może tam pojechać.
Po kliknięciu zdjęcia otwiera się ono w nowym oknie i wtedy można pobrać.
Swoją drogą można zobaczyć ilość pobrań swoich zdjęć - przynajmniej tych umieszczonych na serwerze forum. Ciekawe liczby i czasem zaskakujące.
Wczoraj wieczorem przypomniał mi się tekst jednej piosenki Budki Suflera: A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.
Może patrzysz nie na to, co trzeba.
nr 89
Załącznik 15269
Zdecydowanie patrzę nie na to, co trzeba, ale tego, co pokazujesz, to ja nie widzę.
Czy ktoś kto używa Tapatalk ma taki sam problem jak ja? Czasem zdjęcia się wyświetlają poprawnie, czasem nie. Generalnie problem dotyczy tylko tego forum. Sytuacja taka występuje od kiedy używam Tapatalk czyli od ładnych paru lat.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4dd6e67e03.jpg
Nie używam Tapatalka, więc nie pomogę.
ATSF - logujesz się, wchodzisz na górze w USTAWIENIA, potem na dole w ZAŁĄCZNIKI i włala!!!
Gdzie widać ilość wyświetleń bezpośrednio w wątku, bo tym razem ja nie wiem?
Jest to liczba pokazująca popularność poszczególnych zdjęć, a czy jest to ilość pobrań, czy wyświetleń (co to znaczy "wyświetlenie", a co "pobranie"?), jest dla mnie mniej ważne. W każdym razie interesująca statystyka.
Jak najedziesz kursorem na zdjęcie, to odpala się żółta ramka z nazwą pliku, rozmiarem, i ilością wyświetleń. Nie działa to na zdjęciach z obcego serwera, a nawet na "tutejszych" czasem trzeba ze trzy razy najechać, aby się wyświetliła. No i tu są podane ilości wyświetleń, a one się pokrywają z ilością tzw. pobrań w ustawieniach.
Załącznik 15271
"Wschód Księżyca o zachodzie Słońca w północnej Polsce jesienią"
nr 90
Załącznik 15339
nr 91
Załącznik 15340
nr 92
Załącznik 15353
Zainspirowany, wziąłem dzisiaj na spacer z psem swoje 50 milimetrów:
nr 93
Załącznik 15394
nr 94
Załącznik 15395
nr 95
Załącznik 15396
Takie rzeczy się dzieją, gdy popijasz dobre brandy, a obok leży aparat.
nr 96
Załącznik 15404
Czeczotki w kolorze, nr 97 i 98.
Załącznik 15461
Załącznik 15462
Wiejski, listopadowy krajobraz
w kolorze (nr 99)
Załącznik 15495
i mono (nr 100)
Załącznik 15496
Półtony robią dobrą robotę w celu pokazania treści.
te Dolomity fantastiko ci sie udaly!
Dziękuję.
Na szczęście miałem teleobiektyw.
Swego czasu pobiłem rekord nabierania prędkości rowerem na wdechu kiedy kilkadziesiąt metrów przede mną z pola wyjechał na drogę pojazd z przyczepą załadowaną tym czymś po brzegi. Musiałem to jak najszybciej wyprzedzić...
Ponad 20 lat temu przeprowadziłem się z centrum Gdańska na wieś, z pełną świadomością czym wieś jest. Nie przeszkadza mi kombajn czy nawóz, oczywiście nie chodzę się napawać. ;)
Przy drodze do jeziora ktoś ma skład-wytwórnię kiszonki - obornik przy tym to perfuma. Tam też mocniej naciskam na pedały.
ej tam...
czlowiek sie przyzwyczaja. w NL kazda wies je* obora (bo to sa oborki takie na 1000 krow), mimo wszelkich wytycznych srodowiskowych, ktore tu wrecz ministerialnie sa naginane tak, ze jakiekolwiek pomiary skazenia powietrza i gleby by sie wylozyly jak liczniki Geigera w Czarnobylu ;)
a najgorzej jest pod koniec marca, jak dlugoterminowa prognoza pogody zapowiada koniec przymrozkow. wtedy rolnicy wyjezdzaja masowo na poldery wiosne zwiastowac. jak sie nie daj BIOS-ie zdarzy jakis bezwietrzny dzien, to pedalujac po takiej wsi mozna sobie dziurki w nosie gruntownie wyczyscic, lepiej niz inhalatorami mietowymi :D
nawet wjezdzajac autem z rolniczej belgijskiej Flamandii granice pod Breda czuc juz z 10km odleglosci ;) wiadomo, ze Niderlandy beda :lol:
To takie gadanie. Hałas tramwajów i aut oraz smród spalin jest dla mnie bardziej dokuczliwy. Trójmiasto z dużych miast i tak jest w lepszej sytuacji, bo tu ciągle wieje. Zwłaszcza ludzie z głębi Polski to czują. Z kolei mnie stojące powietrze w Poznaniu lub Wrocławiu męczy.
Człowiek się przyzwyczaja.
A ja się na wsi wychowałem i takie zapachy nie są mi ani obce, ani straszne. W czasach liceum pomagałem dziadkowi gnój wywozić :lol:
Jak nie musisz, to nie korzystaj z Gdańska Głównego. Nie licząc komuny, to było kilka lat, może 10 około roku 2000, gdy tam nie kopali. A żal, bo dworzec oryginalny, podobno nawet w Japonii ma swoją kopię. Skarbów szukają?
Kiedyś leciałem z Krakowa do Gdyni po samochód. Nigdy nie zapomnę tego wrażenie świeżego powietrza jak wysiadłem z samolotu w Gdyni :)
W ogóle od kiedy przestałem palić fajki to spaliny i smród miasta dużo bardziej mi dokucza.
Ciekawe zjawisko socjologiczne, ale jakby oczekiwałem. Różne piękne i kolorowe zdjęcia kwiatków oraz ptaszków zamieszczam , nie jakieś czarno-białe zaziarnione. Ale dopiero fotografia nawozu rozpętała konwersację swobodnie dygresyjną. Czy to jest gównoburza? ;)
Prawdziwy jesienny krajobraz z kaszubskiej wsi. Nr 101.
Załącznik 15508
Panorama z czterech zdjęć. Poprzedni obiekt jest jakieś 50 metrów w prawo. Nie daję mono, bo w tym wypadku bez sensu. 8-)
Nie moje. Oczywiście. Ale warto zobaczyć. Uszytońcie.
https://apod.nasa.gov/apod/ap231113.html
W nawiązaniu do 101 i trochę 50.
nr 102
Załącznik 15634
Pogoda jaka jest - widać. Więc człowiek rozumny nie łazi po polach mocząc cenny sprzęt, lecz siedzi przed kompem. A żona mówi: "Połącz te dwa, będzie ładnie". Tak szyja kręci tą głową, że powstaje nowa matematyka.
Nr 97 + 98 = 103
Załącznik 15642
Nr 104. Obornik ma wiele zastosowań.
Załącznik 15670
nr 105
Załącznik 15706
Pierwsze żurawie w tym roku. Słyszałem je już 30 stycznia, a dzisiaj zobaczyłem.
nr 106
Załącznik 15784
Zdjęcie robione w okolicy słynnej kupy obornika, odległość do ptaków około 300 metrów. Dla ciekawych wycinek 100%: 5Ds, Sigma 150-600 S oczywiście na 600, lekka obróbka globalna w DPP, wyostrzanie 4/10.
nr 106a
Załącznik 15785
nr 107
Uśmiechnięty, bo wiosna nadchodzi.
Załącznik 15853
nr 108
Załącznik 15872