Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Mnie ciekawi jak wygląda sprawa z celnością przy całej serii, tzn czy np waląc seria do psa (powiedzmy 10 sztuk) czy wszystkie foty są 100%
Tak to chyba tylko w Erze :mrgreen: .
Po kilku dniach testów i zabawy:
AF jest bardzo sprawny.Wiekszym problemem jest ustawienie właściwego trybu oraz pola wyboru AF.
W przypadku zgłupiałego psa na spacerze:
można zdecydować na każdy z 6 trybów za chwilę każdy może być nieaktualny.
Subiektywnie: różnice są spore w pracy AF pomiędzy trybami..
ale ogólnie szybki jest i precyzyjny.
Jak tak patrzę na te zdjęcia to naprawdę nabieram ochoty na nową siódemkę. Chyba zacznę na nią oszczędzać. Na tą chwilę brakuje mi jakieś 6 tysięcy :)
Ostatnie marne ;) mk1 plus budżetowe 70-200/4 bez IS robiło sto razy lepsze. I nawet na CB można to znaleźć.
Zysk udowadnia że to wybitny aparacik.
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Zysk udowadnia że to wybitny aparacik.
:roll:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ostatnie marne mk1 plus budżetowe 70-200/4 bez IS robiło sto razy lepsze
:roll:
No i tego się obawiałem:
zamiast jakiejś dyskusji pomiędzy użytkownikami i radami:
krytyka zamieszczonych fotek.
Zamieszczam ,aby innych zachęcić do dzielenia się doświadczeniami.
Postrzeganie możliwości sprzętu poprzez moje fotki ,co co najmniej:głupota.
Po drodze sa przecież: umiejetności,obiektyw .. itd .
Ale ja nie krytykuję. Po prostu staram się dostrzec różnicę 3k pln pomiędzy mk1 i mk2.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Ale ja nie krytykuję. Po prostu staram się dostrzec różnicę 3k pln pomiędzy mk1 i mk2.
Tylko niepotrzebnie na podstawie moich fotek ,.To bład, jesli naprawdę chcesz mieć dużo obiektywnych opinii,
bo moje obiektywne nie są.
Jest już kilkaset stron ,które te różnice pokazują oraz opinie posiadaczy 7D i 7DII.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Tylko niepotrzebnie na podstawie moich fotek ,.To bład, jesli naprawdę chcesz mieć dużo obiektywnych opinii,
bo moje obiektywne nie są.
Jest już kilkaset stron ,które te różnice pokazują oraz opinie posiadaczy 7D i 7DII.
No właśnie coś w tym stylu miałem napisać. Zysk, nie obraź się proszę, ale.... jeśli ten aparat robi takie zdjęcia w rękach kogoś kto fachowcem w ptasiej fotografii nie jest, to ja wierzę że jak się dostanie w "lepsze" ręce ( nie mówię że moje ) wtedy naprawdę pokazuje na co go stać.
Zresztą... już przeprowadziłem pierwszą, przedwstępną rozmowę z żoną :) Wygląda na to że przydałoby się fajne światełko w najbliższy weekend :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
nie obraź się proszę, ale.... jeśli ten aparat robi takie zdjęcia w rękach kogoś kto fachowcem w ptasiej fotografii nie jest
He,he :mrgreen: ,ja nie jestem fachowcem od żadnej dziedziny fotografii,fotografuję , bo lubię.
Cudze fotki podobają mi sie lub nie,czasem pochwalę lub zganię ,ale nigdy nie przez pryzmat używanego sprzętu :roll: .