Trochę podobnie jak to co napisałeś tylko ze znakiem "?" na końcu. :-)
A w kwestii nowego tematu: wchodzisz np do: "dla początkujących", klikasz na "new thread" (napisz nowy temat) i piszesz (zadajesz pytanie)
Wersja do druku
Trochę podobnie jak to co napisałeś tylko ze znakiem "?" na końcu. :-)
A w kwestii nowego tematu: wchodzisz np do: "dla początkujących", klikasz na "new thread" (napisz nowy temat) i piszesz (zadajesz pytanie)
Jesli chodzi o nowy wątek (temat) to musisz w poszukać sobie takiej ikonki "New Thread".
Wszystko masz jak co w FAQ :P
Pozdrawiam
Zakk WYlde
P.S.
Robson01 mnie wyprzedził :P
oki dzieki
A co sądzicie o Lampie 420EX ?
Zależy czy nowa czy używana. Jeżeli używana to na "dobry początek" będzie ok. Jeżeli nowa to raczej skłaniałbym się na Twoim miejscu ku 430EX.
chłopie, nie liczy się wspaniały sprzęt, nawet świetny nic nie da jak nie masz pojęcia o kompozycji, świetle, kadrowaniu itd. ja się fotografii cały czas uczę i czuję wielki respekt do lepszych i starszych fachem. Mam kasę na 70-200 mm f4 Canona - ale CZEKAm, bo najpierw chce podpatrzeć, poszukac, poczytać... I wolę kupić najpierw dobrą torbę do sprzetu niz od razu super szkło i rozwalić je o płyte chodnikową przy upadku z 30 cm (tak jak rozje...łem 50 1,8 :p)
pozdrawiam, i zyczę cierpliwości i pokory :)
A co to ma wspólnego z pytaniem Zakk Wylde'a o lampę błyskową?
No właśnie?Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Witam.....
Właśnie się zastanawiam czy 420Ex może rović zdjęcia seriami? Chodzi mi o zdjęcie jak pan młody zakłada obrączki pani młodej i odwrotnie. o i czy jest jasna lampa :P
---------------------------------------------------------------------------
Też nie lubie pytan w stylu "wy mówcie co mam kupić" ale naprawdę nie chcę kupić czegoś złego.
Generalnie potrafi, ale zależy to od bardzo wielu czynników (ilości klatek/sek, odległości od motywu, otworu przysłony, ISO, ogniskowej obiektywu).Cytat:
Zamieszczone przez Zakk Wylde
Darowałbym sobie robienie zdjęć seryjnych w kościele, bo mozesz z hukiem z niego wylecieć.Cytat:
W przypadku lamp błyskowych nie istnieją pojęcia "jasna" czy "ciemna" lampa.Cytat:
Siłę błysku lamp wbudowanych oraz zakładanych na aparat określa się za pomocą liczby przewodniej (GN), zaś moc fleszy studyjnych podaje się w watosekundach (Ws).
Przede wszystkim sięgnij więc najpierw po jakąś literaturę, jak już Ci w tym wątku radzono.
A 420EX możesz śmiało kupić. Ważne, żebyś miał wgrane do 300D jakieś hack firmware (Wasia, UnDutchables), bo tylko w ten sposób uzyskasz dostęp do korekcji błysku lampy, a to dość istotne.