Nie no czasem jakiś portrecik się pstryknie :) Powiem wam panowie że mam coraz większy mętlik przy was :)
Wersja do druku
Nie no czasem jakiś portrecik się pstryknie :) Powiem wam panowie że mam coraz większy mętlik przy was :)
mętlik mętlikiem, ale lepiej pogdybać czytając pomysły, niż później wydać kasę i żałować. Kilka uwag ode mnie. ZDECYDOWANIE do pracy 2 TAKIE same body. Zawodowo "ślubniakuję", ale ze względu na inny przepływ pieniędzy niż myślałem - pracuję na 5mk3 i 6d. Jeżeli mam czas na robienie zdjęć, ale jeżeli naprawdę coś się dzieje, a ja muszę szybko zmienić iso, wb, punkt ustawienia ostrości, podglądnąć zdjęcie czy cokolwiek innego - to dwa body o zupełnie innej guzikologii utrudniają pracę. Niedługo szóstkę zastąpi jeszcze jedna piątka.
Wg mnie tylko 2x5dmk3. Te same swietne puchy. 1dx fajny tylko za jeden masz dwa powyzsze. Reszte przeznaczyc na inny cel.
Jest jedno ważne pytanie - jak autor wątku ma zamiar używać dwóch aparatów - czy dwa dyndające na szelkach z różnymi obiektywami. Czy jeden główny na pasku a drugi awaryjny backup w plecaku. Bo jeśli to drugie - to mógłby jednak wejść w EOS 1DX a jako zapas nabyć coś tańszego- np 6d lub używane 5dmk2 w dobrym stanie.
Nie no właśnie często używam "jednocześnie" dwóch body, stąd raczej 1DX + 6D odpada :) Na 90% pójdę w 2x 5DMk III + jakieś dobre szkła :)
Jeszcze jedno pytanko - Jakie karty pamięci polecacie? Czasem amatorsko coś bym sobie nakręcił mając już canona. Obecnie używam SanDisc Extreme 60MB/s.
PS. Przepraszam za post pod postem ale nie mogłem już edytować.
Lexar 1000x - ale nie mieszaj z SD poniewaz zapis strasznie spada.
1dx i 6 fotografowalem na meczu wczoraj, przy zmianie puszki myslalem ze w 6 af lapie godzine i robi 0.5 klatki na sekunde ;D
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka