Odp: Jaki korpus do obiektywu 400 5.6l?
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
[...] Mam obie puchy, jeśli bardzo chcesz mogę strzelić coś tym samym szkłem (ale nie mam tej czterysetki do dyspozycji) i sobie porównasz kropy i niekropy :)
Gdybyś była tak miła i strzeliła dwie fotki czegoś tego samego to bardzo chętnie - najdłuższym szkłem jakie masz, tylko gdzieś w słoneczny dzień. Namiary mail'owe na prv. Dzięki z góry :)
Do porównań na dprviev kiedyś dotarłem z jakimś innym szkłem i jakoś to inaczej u mnie wyglądało niż w teście. Pewnie mój błąd w wykonaniu zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Nie zgadzam się, prawy obrazek jest ostrzejszy :)
Ale dziękujemy za starania.
Nie dziękujcie obywatelu, nie ma za co - to dowodzi, żeście nie zrozumieli, może nie dość jasno wam wytłumaczyliśmy.:mrgreen:
Nie może być ostrzejszy: jeżeli jest to wynika z zamulenia wskutek kropowania w jakimś softwarze. Jak napisaliśmy, krop to krop - musi wyjść dokładnie to samo jak sie to zrobi dokładnie, bowiem obrazek z 5ds musi byc bardzo podobny do obrazka z 5ds I na to nie ma rady.
Zrozumiałem, he...he dlatego dołożyłem - emotikonek :) niech będzie x3 :) :) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
krop to krop - musi wyjść dokładnie to samo jak sie to zrobi dokładnie, bowiem obrazek z 5ds musi byc bardzo podobny do obrazka z 5ds I na to nie ma rady.
Owszem ale dopiero ze statywu, przynajmniej w moim przypadku. Wczoraj robiłem z ręki bo tak sobie ten user biodar wymyślił ("Powiedzmy jakieś przykładowe parametry czas 1/1250 (bo z ręki) f5,6 i iso 800 bo zwykle tak się to na razie w moim przypadku kończy."), dziś zrobiłem poprawkę ze statywu z samowyzwalaczem na 2 sekundy, Live View:
Poprawka mkamelg ff versus crop - Free Image Hosting
Tu już chyba można uznać iż jedno z drugim się zrównało.