Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Jaki korpus do obiektywu 400 5.6l?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar eleroo

Domyślnie Odp: Jaki korpus do obiektywu 400 5.6l?

To zależy Bo jak weźmiesz nawet jakiś przedpotopowy krop a powietrze będzie krystaliczne to focia wyjdzie i tak lepsza niż z superpuchy przy mgle. Wiem, podaję skrajny przykład. Ja o fotografii ptaków wiem dość niewiele, ale już na tyle żeby powiedzieć, że focenie z partyzanta to wychodzi na zasadzie 'trafiło się ślepej kurze ziarno' i bez siedzienia na drzewie to ciężko coś złapać, żeby było dobrze. Bo albo za daleko, albo się spłoszy, albo lata jak szalone... Te ptaki i inne stwory fotografuję właśnie 60d, żeby mieć "dłuższe tele". Na 6d moja trzysetka jest bardzo za krótka do ptaków.

Znalazłam u Ciebie dwie foty z zurawiami, jedne lecą, drugi stoi. Ten co stoi to wydaje się właśnie być przypadek nieczystego powietrza i tego nie przeskoczysz żadnym sprzętem. Najlepiej to weź sobie na wolny dzień wypożycz 6d, porób testy i oceń. No, zapłacisz trochę kasiorki za ten test, ale przekonasz sie naicznie, czy ten sprzęt do Twoich fotek Ci pasuje i czy rzeczywiście krop z niego będzie lepszy niż cały kadr z 60d. Mam obie puchy, jeśli bardzo chcesz mogę strzelić coś tym samym szkłem (ale nie mam tej czterysetki do dyspozycji) i sobie porównasz kropy i niekropy

Początki nałogu Awatar biodar

Domyślnie Odp: Jaki korpus do obiektywu 400 5.6l?

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    [...] Mam obie puchy, jeśli bardzo chcesz mogę strzelić coś tym samym szkłem (ale nie mam tej czterysetki do dyspozycji) i sobie porównasz kropy i niekropy
    Gdybyś była tak miła i strzeliła dwie fotki czegoś tego samego to bardzo chętnie - najdłuższym szkłem jakie masz, tylko gdzieś w słoneczny dzień. Namiary mail'owe na prv. Dzięki z góry

Do porównań na dprviev kiedyś dotarłem z jakimś innym szkłem i jakoś to inaczej u mnie wyglądało niż w teście. Pewnie mój błąd w wykonaniu zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez biodar ; 31-01-2016 o 22:37

Uprawnienia umieszczania postów