Odp: 6D + 24-105 - prośba o sprawdzenie zdjęć
Cytat:
Mógłbyś coś o nich powiedzieć?
Na pierwszym ISO 500 i 1/125 przy 105 mm (jest OK, w sam raz ostro). Na drugim ISO 2000 i czas bliski granicy poruszenia (IS pomaga, o ile go dobrze użyjesz), a i tak ostrość jak brzytwa. :)
Wszystko działa poprawnie. Po prostu tak to ma być i wyglądać. Zacznij robić jakieś normalne zdjęcia, a nie testy.
brrrrr to nie tylko jest nieostre ale ogólnie jakieś wszystko wyprane z kolorów itp A na innych szkłach możesz sprawdzić puszke ?
chwilowo odechciało mi się pełnej klaty
Cytat:
brrrrr to nie tylko jest nieostre ale ogólnie jakieś wszystko wyprane z kolorów itp
Ostre tam gdzie trzeba i na tyle na ile warunki pozwalają. A co do kolorów to są rzeczywiste. Tak wygląda świat w pochmurne dni.
--- Kolejny post ---
Cytat:
brrrrr to nie tylko jest nieostre ale ogólnie jakieś wszystko wyprane z kolorów itp
Ostre tam gdzie trzeba i na tyle na ile warunki pozwalają. A co do kolorów to są rzeczywiste. Tak wygląda świat w pochmurne dni.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
chwilowo odechciało mi się pełnej klaty
Dlaczego?
z mojego 60d fotki wyglądają o niebo lepiej
gdzie ta magia pełnej klaty??
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
miałem napisać to samo :D ale jakoś nie mam ochoty robić spiny :D
Cieszę się, że zdjęcia wychodzą Wam lepsze.
Zastanawiam się jednak co chcecie przez to wnieść do tematu. Czy podejrzewacie, że coś jest nie tak ze szkłem, albo body? Być może robię coś źle i coś można poprawić?
Z góry dzięki za wszelką pomoc / za wszelkie sugestie.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
zaloze sie ze z iphone'a wyszloby bardzo podobnie.
prawda jest taka, ze jak sie g***o fotografuje, to g***o wychodzi:) Zrob portret jasna stalka na maksymalnej dziurze 60D a 6D - zapewniam cie ze roznica w zdjeciach bedzie wieksza niz to "0" w nazwie aparatu :)
na pewno coś jest nie tak, skoro jesteś tu jedynym niezadowolonym z tego sprzętu
fotki to potwierdzają, coś nie zatrybiło
rób zdjęcia (normalne, nie testowe), ucz się aparatu, pytaj innych użytkowników FF
--- Kolejny post ---
Banan82, póki co, nie focę g..., ale wszystko przede mną
Iphone`a nie mam