No właśnie - a ten "słabszy" Tamron 70-200 bez VC, cenowo chyba mniej więcej 2000zł, kusi f/2.8, ale jak z pozostałymi parametrami ?
Wersja do druku
No właśnie - a ten "słabszy" Tamron 70-200 bez VC, cenowo chyba mniej więcej 2000zł, kusi f/2.8, ale jak z pozostałymi parametrami ?
70-200 2.8 non IS dostaniesz używany na Alledrogo w cenie niższej niż 3500 zł. Trzeba tylko dobrze poszukać i polować na okazje. Warto pytać sprzedawców o cenę końcową itp. Ja swojego upolowałem za prawie tysiąc złotych taniej i jestem zadowolony. Braku IS nie odczuwam, bo w fotografii sportowej i tak osiągane czasy są rzędu 1/1000 i więcej. Zdarza mi się też zrobić zdjęcia na dłuższym czasie i nie mam wielkich problemów z utrzymaniem obiektywu, choć nie należę do osób umięśnionych z wielką "łapą" :) Na Twoim miejscu polowałbym na wersję bez IS ze światłem 2.8. Tamron jest strasznie wolny, więc jeśli będziesz go często używał do dynamicznych scen, może nie nadążyć :)
Już się zdecydowałem. Najlepszym dla mnie wyjściem będzie 70-200 2.8 od Canona. Przy dynamicznych scenach (i nie tylko) na pewno się sprawdzi :) Nawet znalazłem ofertę poniżej 3000zł, nie ma na co czekać. W przyszłości wymienię body i dokupię coś szerszego.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ;)