Odp: Praca z lampą błyskową - kilka pytań
Wiesz kolego, to mi się kupy nie trzyma.
Czyli tak - starasz się robić z jednej odległości, a jeśli coś się dzieje trochę dalej, pozwalasz, aby byc może wyjątkowe kadry Ci uciekały.
Poza tym nie ma dla Ciebie wielkiego znaczenia, czy fota jest niedoświetlona, lub przepalona o plus minus trzy działki, a czasem więcej, bo pewnie robisz w RAW-ie i coś tam zawsze wyciągniesz?
A jeśli sala jest ciemna i niespecjalnie jest od czego odbić światło, odmawiasz zlecenia?
Czy dobrze zrozumiałem?
A co do drabinki - patrz post nr 17.
Crazy, no skomplikowane, bo skąd wtedy wiesz jakie iso i czas? Musisz strzelić próbną fotę. Bo jak nie, to jesteś mistrzem i światłomierz masz w głowie. Drabinka w wizjerze nie uwzględnia lampy.
Poza tym zaczynam się zastanawiać czy się z nami droczysz czy kompletnie nie wiesz o czym piszesz.
Czytaj dokładnie, gdzie pisałem, że robię z jednej odległości, kolejna sprawa czy pisałem że odmawiam zleceń, następnie od początku wiesz na jakiej sali będziesz robił zdjęcia? Czepiacie się człowieka który zdjęcia na ślubach robi od 8 lat więc zielony w temacie nie jestem zresztą zawsze możecie wpaść do mnie na stronę i zobaczyć czy jest tak jak piszesz Panie Ligo :)
Radziłbym więcej fotografii a mniej teoretyzowania i paplania na forum :)
--- Kolejny post ---
Tyle mam do powiedzenia w temacie :)
Nie odpowiedziałeś na moje proste pytanie. Skąd wiesz jakie iso ustawić i czas? Nie czepiamy się tylko nie rozumiemy,
Twoje zdjęcia choćby najlepsze, nie dadzą nam odpowiedzi na zadawane Tobie pytania. Też zarabiam na zdjęciach, ale nie nadążam za Tobą.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Radziłbym więcej fotografii a mniej teoretyzowania i paplania na forum
Będę się starać usilnie ;)
Dobra, gdzie te foty? Daj linka.
Lampy nie ruszam to logiczne a drabinka mi pokazuje czy mam za jasno czy też nie. Logiczne prawda ? Może potrafię już wyczuć czy zdjęcie będzie dobre czy nie albo po prostu jestem obyty dobrze z moim sprzętem i nie muszę kombinować tak jak staracie się mi to nakreślić i zagmatwać sprawę :) Jak do tej pory system się sprawdza i nie mam problemów przy obróbce jak twierdzi Pan Ligo :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
...Może potrafię już wyczuć czy zdjęcie będzie dobre czy nie albo po prostu jestem obyty dobrze z moim sprzętem i nie muszę kombinować...
Szacunek, nie mam więcej pytań.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Ligo
Będę się starać usilnie ;)
Dobra, gdzie te foty? Daj linka.
No niestety ale regulamin zabrania podawania linka do komercyjnej strony, jak chcesz albo pozostaje Ci google albo PW :)
Z przyjemnością obejrzę. Wyślij na PW.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
No niestety ale regulamin zabrania podawania linka do komercyjnej strony, jak chcesz albo pozostaje Ci google albo PW :)
a ja wlasnie zaplacilem 10 zeta za konto plus i moge wstawiac zdjecia na forum z moim logo, w ktorym jest adres do mojej www :mrgreen:
ha! :D