Odp: Adobe w cloud - jak to widzicie
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Aha czyli po prostu chcesz tu pośmiecić sobie.
Jak pośmiecić. Jest wersja 30 dniowa za free, bez żadnych limitów. Jeśli ktoś używa od święta to instaluje na Barbórkę a na 3 Króli usuwa.
Już napisali oficjalnie że CC to jest właściwie CS6 z dodanym usuwaniem tępoty, czy ostrzenie poruszonych lub mydlanych zdjęć.
Nazwali to jakoś Intelligent Contant Aware Cośtam.
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
przejdźmy do ważnych tematów: czy Adobe wystawia faktury?
Kiedy ponad rok temu kupowałem soft natknąłem się na opcję "faktura - tak ale europejski NIP", wpisałem swój, polski i f-ry nie otrzymuję. Przyznać jednak trzeba że płacę kwotę netto, czyli coś ok. 49€, po przeliczeniu z konta co miesiąc ucieka mniej niż 210 zł.
Cześć Wszystkim,
na wstępie się przywitam ;-)
Co do licencjonowania to pewnie będzie tak jak z office 365 czyli opłata miesięczna płacona z góry raz na rok (Taką opcję już można kupić u polskich sprzedawców, w przypadku miesięcznych abonamentów pewnie będzie to dostępne tylko bezpośrednio w Adobe i będzie obciążana podpięta do konta karta kredytowa) ;-P i instalacja na lokalnym dysku także do użytku offline jak najbardziej tyle, że raz na jakiś czas trzeba będzie się "pokazać" w sieci. Moim zdaniem to trochę kiepsko bo nie będzie to tańsze patrząc globalnie na cenę roczną abonamentu w stosunku do ceny BOXowej oprogramowania.
pozdrawiam,
Daniel