Odp: YN-560 ii vs YN-565EX
Decydując się na 560, czy 565 wiele bym nie ryzykował. Ja chciałem jednak 568, a to jest nowy, niesprawdzony jeszcze wynalazek i na tym miałoby polegać ryzyko. Do strobingu zapewne bym się nie zastanawiał, skoro jednak ma to być moja podstawowa lampa, bardziej wierzę w TTL'a, czy HSS'a przygotowanego przez Metz'a. Kilka razy czytałem poza tym na tym i nie tylko na tym forum, aby zwracać uwagę na gwarancję, co szczególnie w przypadku nowego wyrobu może mieć duże znaczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
więc w przypadku 568 w jaki zewnętrzny wyzwalacz najlepiej się zaopatrzyć? ;)
p.s. jeśli ktoś by robił te zamówienia z ebaya to byłbym chętny :D się przyłączyć czy coś
Jakoś w najbliższym czasie będę kupował z ibaja 568EX - też Kupujesz, czy już Masz?
Przy okazji pytanko, ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z użyszkodnikiem hkyongnuophotoequipment na ebay'u? Bo od niego chciałbym zanabyć 586... Wygląda na jakiś "firmowy" profil :)
Cytat:
Zamieszczone przez
brzoza
ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z użyszkodnikiem
hkyongnuophotoequipment na ebay'u? Bo od niego chciałbym zanabyć 586... Wygląda na jakiś "firmowy" profil :)
Z wymiany e-maili wynika, że chętnie napisze "gift" na paczce i określi wartość np. na 40$..
Natomiast ten również nie wygląda najgorzej: yongnuo.store i osobiście 565EX kupię chyba u niego, tym bardziej że jest opcja "or best offer" i można spróbować zaproponować np. 130$..
Następcą podejrzewam że będzie Yongnuo 600EX
a wiadomo kiedy ??
bo co jak co ta lampa z hss za te pieniądze jest to rozważenia :))
jak ktoś kupi niech się pochwali i zrobi jakiś mały test
hss jest juz 568, nie ma tylko gniazda dla battery packa
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart
Z wymiany e-maili wynika, że chętnie napisze "gift" na paczce i określi wartość np. na 40$..
Natomiast ten również nie wygląda najgorzej:
yongnuo.store i osobiście 565EX kupię chyba u niego, tym bardziej że jest opcja "or best offer" i można spróbować zaproponować np. 130$..
Witam,
jeśli tu zaglądacie jeszcze czy udało się komuś sciągnąć te lampy?
Mam pytanie odnośnie własnie sciagania z Chin. Czy jak kupujący podaje nizsza wartość i jako gift udaje się Wam uniknąc cła i z tego co czytałam vatu? Czy tez zalezy na kogo trafi na granicy? Macie jakies doswiadczenia z sciagania z Chin? ktokolwiek?
No bo jak dodadza cło i vat to u sumie wyjdzie podobnie jak w Pl ( no a tu jest gwarancja). Zastanwaiam sie nad tymi lampami 565 lub 568 (moja pierwsza pierwsza) w Pl troche za duzo dla mnie a w China to fajna cena :) No ale ja nówka jestem i nie mam zupełnie pojecia o tym wiec pytam bardziej doswiadczonych wyjadaczy :)
Takie pytanie odnosnie tej lampy YN560 II czy w trybie s1 będzie ona wyzwolona błyskiem z innej jakiejkolwiek lampy czy jeżeli chciał bym tak zrobić to musiał bym tą chińską ustawić na s1 a 2ga musi mieć tryb Master ?
może być wyzwolona z dowolnej lampy