Właśnie Coronado poprosimy więcej tej Pani ;) :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez minek
Wersja do druku
Właśnie Coronado poprosimy więcej tej Pani ;) :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez minek
Nie zgadzam się, że to jego prywatna etyczna sprawa (bo etyka to nie jest prywatna sprawa) Chyba, że w tym konkretnym przypadku sprowadzimy zdjęcie do roli proszku do prania (w sensie marketingowym podstawne) a świętość do poziomu białych/jeszcze bielszych skarpetek. Jak już mówiłem w sensie rynkowym OK, ale dla mnie niesmaczny to bzdet i kiepski pomysł na sprzedanie zdjęć. Można się uśmięchnąć owszem z politowaniem chyba :-PCytat:
Zamieszczone przez b'Art
Nikt z nas nie komentuje i nie umniejsza dorobku autora, dyskutujemy na temat ewidentnego nadużycia. Pamiętać należy, że album trafi, w większości, w ręce ludzi nie mających pojęcia o fotografi, kierując do nich takie "triki" autor sam naraża na szwank swój autorytet.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Zgadzam się z tym co napisał b'Art ......JP2 pewnie by to z uśmiechem skomentował.......
My także to ze śmiechem komentujemy.
Ale naprawdę myślisz, że to co napisałem jest zupełnie nierealne?Cytat:
Zamieszczone przez Raf_1975
Powiedz, jakie zdjęcia ci się kojarzą gdy słyszysz nazwisko Bujak? Papież! A które zdjęcie papieża jest najlepsze na świecie? Może on chce, żeby właśnie jego, i nie najlepsze technicznie, bo to kwestia dyskusji, ale przez takie właśnie religijne aspekty. Czy to jest OK, nie dyskutuję, ale może jest dla dobrego fotografika coś ważniejszego niż kasa :roll:
Sława ?
Widziałeś co cytowałem? Myślisz, że to jest ze śmiechem :?Cytat:
Zamieszczone przez Przemoc
Mnie nie śmieszy.
Jest to kwestia wrażliwości i oceny.Cytat:
Mnie ta wypowiedź także specjalnie nie bawi, lecz uważam, że pan Bujak musi takie komentarze wrzucić "w koszty".
Możliwe, że nie chodzi mu o kasę. Ale na pewno chce te zdjęcia sprzedać (nie tylko w sensie materialnym). Cóż, kiepsko zagrał! Żenujące jest dla mnie, że ludzie wierzący nie znający się na fotografii bedą widzieć w technicznym aspekcie oznakę świętości. To zagrywka nie na dzisiejsze czasy wydawać by się mogło. Ale tu wkraczamy na temat istoty religijności i ludzkich potrzeb co do wierzenia w różne rzeczy. Nie miejsce tu chyba na takie dyskusje. Uważam, że Bujak przegiął. A może w to wierzy... Jego prawo. Ale jakim cudem? Nie ma innych takich zdjęć - bez Papieża (?)Cytat:
Czytam to i czytam i nie mam pojecia o co Ci chodzi. Mozesz wytlumaczyc?Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Pozdrawiam
Coronado
Bez obrazy Coronado, rozmowa toczy sie o zniekształcaniu przekazu i wpływaniu tym sposobem na kupujących, tak to robią tabloidy i inne śmieci rynkowe. Stąd moja krótka hipotetyczna "notatka" - która zupełnia przekształca obraz, kłamie i zmienia obraz rzeczywisty. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłem. Jeśli tak. PrzepraszamCytat:
Zamieszczone przez Coronado
OK to Twoje zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez Raf_1975
Ja zaś myślę, że Papierz był najpierw Normalnym Człowiekiem i nie zwracał uwagi na takie pierdy.
BTW Ktoś z Was ma w skanie albo linku oryginalne słowa autora?
Ja ich nie czytałem, przypuszczam, że 95% z nas też nie. Ale dyskusja idzie już na najwyższych tonach... Chciałbym więc dokładnie je przeanalizować.
Kubaman masz to gdzieś?
Zlinkujesz? Thx