Oni nawet jak mają dobre zdjęcia to je przerabiaja tak, aby wyglądały jak strzelone "zza węgła". Ponoć to podnosi wiarygodność materiału.
Wersja do druku
Oni nawet jak mają dobre zdjęcia to je przerabiaja tak, aby wyglądały jak strzelone "zza węgła". Ponoć to podnosi wiarygodność materiału.
Taa podobnie jest w w11 wydział śledczy - kamera zawsze zza jakiegoś rogu filmuje. MAX wkur*** ;)
A ja Wam opowiem tylko jedną krótką historię - robiłem zdjęcia w czasie 'trudnych dni' - jakimi były choroba i śmierć Jana Pawła II.
Rzecz ma miejsce w Krakowie.
Rynek główny - piątek - godzina 20-ta ... powoli robi się ciemno... wychodzę z ulicy grodzkiej w kierunku sukiennic - kto był to widział ile tam było wozów stacji TV... widzę nagle gościa wychodzącego z jednej budy z napisem "xxx 24" - aby całej nazwy nie podawać - i gada przez komórkę - Pan tego można rozpoznać - ponieważ prowadzi kilka magazynów dla innych oddziaów tej stacji TV... Gadał głośno - wiele osób to słyszało... - rozmowa wyglądała mniej-więcej tak:
- no... tak zgadza się, już wszystko ustalone...
- uhm
- uhm
- tak jest już przygotowany
- uhm
- tak
- a skąd mam wiedzieć!??? .... jak STARY umrze to lecimy ze światłem na Mariacki i kręcimy cały SHOW....
Te dwa słowa szczególnie mi wpadły do ucha - pamiętam je do dzisiaj - facet jak zobaczył, że kilka osób idzie w jego stronę uciekła od razu do wozu transmisyjnego, a pewna grupka ludzi staneła przed nim i czekała na gościa - jakbym mógł to też bym mu wpieprzy....
Reporteży - obojętnie jaki materiał by robili ZAWSZE muszą odnosić się z SZACUNKIEM a w takiej chwili SZCZEGÓLNIE....
to już jedynie niestety zalezy od charakteru danego człowieka...Cytat:
Zamieszczone przez Calliactis
To się szykował lincz na gościu z TVN24. Trzeba było troche gawiedź podpuścić i miałbyś super materiał.:evil:Cytat:
Zamieszczone przez Calliactis
A szkoda, że nie słyszałeś co w "tych trudnych dniach" gadali sami ludzie z branży (sutannowi). Uszy by Ci kolego zwiędły. I ciekaw jestem, czy też byś miał im ochotę wpieprzy...:?:
na Papieża gadał?? - wyrać chwasta:)