No jeżeli rozważamy taki poziom "debeściactwa" to ja też oddaję 200-250. :D
Wersja do druku
No jeżeli rozważamy taki poziom "debeściactwa" to ja też oddaję 200-250. :D
Dla mnie to też są ważne momenty (nie związane bezpośrednio z parą mlodą):
Proponuje 9 zdjec, obrobka tylko: kontrast, jasnosc, saturacja, punktowe sciemnianie i rozjasnianie. Jak na Grand Press Photo :)
Zadnych teksturek, zmiekczania, gotowych akcji, kolorowania.
Chetni?
Ja nie bardzo rozumiem. Warunki battle definiują uczestnicy potyczki, jeśli ktoś nie chce ich oglądać to nie ogląda, jeśli ktoś chce obejrzeć 9 lub 20 to tyle obejrzy. Zdjęcia wrzucane na inny serwer zatem miejsca nie zabierają - nie rozumiem gdzie tu problem?
ja też nie kumam w czym problem....
myślę że 100 zdjęć to można obejrzeć, bez przesady, materiał będzie przecież i tak po grubej selekcji.
Przyjmujemy do battle'a do 4osób jak wspomniałem, ale tylko 1 i 2 miejsca kwalifikują się do następnej potyczki z wygranymi z battle'a pank-michał.
Ale tak się zastanawiając, jeżeli mają być 4osoby to można trochę obniżyć limit (55-65??)
Na razie nie mam konkretnego zdania w tym temacie, zależy jak od zdania uczestników (chociaż i tak wiem, że micles się nie zgodzi :-P )
Może też zwiększyć do np. 80-100 ale z plenerem razem? Jak uważacie?
No ja to wszystko w Lightroomie robię (przy czym nie używam w ogóle tamtejszego Brusha, bo jest do d**y), chyba że modelkowe to wtedy do PSa i retusz...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Aha, wiesz co myślę o plenerze, co nie?
Ok, tak więc przedyskutowaliśmy z miclesem jeszcze raz sprawę i postanowiliśmy trochę zmienić zasady.
Otóż battle przeprowadzamy 1 na 1 i zamiast 70-80zdjęć z samego repo dajemy 80-100 z reportażu i pleneru włącznie.
Myślę, że nie będzie dla kogoś problemem obejrzenie ok 190zdjęć w postaci 2kompletnych materiałów.
Postanowienia takie gdyż 4x80 zdjęć już mogło być faktycznie za wiele do oglądania.
Z góry przeprosiny dla Odiego, mam nadzieję, że nie czujesz się urażony. Możesz wyzwać trzeszcza na trochę późniejszy termin ;-)