Zamieszczone przez Costus
:?: Co prawda byłem tam kilka ładnych lat temu ale wtedy obowiązywał tylko zakaz robienia zdjeć z lampą w muzeum. Podobnie było w Dolinie Królów - zakaz ale tylko z lampą w grobowcach. Oczywiście - jak ktos napisał - za symboliczny dowód wdzięczności ;) można wszystko załatwić.
Z innych krajów - chyba nie zauwazyłem:
- Majorka - przepiekna wyspa i wymarzony plener do zdjęć. Ludzie - oczywiście pełna Europa
- Tunezja - chyba się nie przewinęła w żadnym watku. Za ciekawsze ujęcia (ludzi) niestety trzeba prawie zawsze coś zapłacić
- Wyspy Kanaryjskie - znam 4 wyspy: Gran Canarię, Teneryfe, Lanzarotte i Fuertawenturę. Każda z nich jest na swój sposób niesamowita - np. Gran canaria z widoczkami jakby marsjańskimi, Lanzarotta - czerń i wulkany, Fuertawentura - z białymi dziewiczymi piaskowymi plażami jakich nidzie chyba nie widziałem. Ludzie baaaaardzo pozytwyni i baaardzo europejscy
- Dominikana - (chyba nikt o niej nie pisał) pełna egzotyka. Bardzo przyjaźni ludzie i bardzo chętnie pozujący do zdjęć.
Ja najbardziej chyba byłem zachwycony Kubą - tu zadne słowa tego nie oddadzą. Ludzie bez problemów pozujący do zdjęć ale - z ciekawszymi ujęciami niestety trzeba liczyć się z tym że trzeba co najmniej z tego baksa :razz: "wyskoczyć". Trzeba to po prostu zobaczyć i .... uwiecznić ;) póki jeszcze Tam jest tak jak jest.
Zachwyciła mnie też Szwajcaria ..... Jest przepiękna - Muflon zazdroszczę Ci tych widoków ... :razz: