Nudy, Panie. Stoją sobie kobitki w lesie i nic się nie dzieje. Albo miałeś jakieś sztywne modelki, albo musisz się nauczyć z nimi pracować.
Nudy, Panie. Stoją sobie kobitki w lesie i nic się nie dzieje. Albo miałeś jakieś sztywne modelki, albo musisz się nauczyć z nimi pracować.
Mimo wszystko potraktuję to jako komplement bo obawiałem się żę zostaną mi wytknietę jakieś rażące błędy i niedoskonałości techniczne dotyczące samych zdjęć lub też obróbki :)
A tak poważnie to zgadzam się z Tobą w 100%, ale w pewnym sensie takie było założenie tego focenia. Bardziej chodziło mi o zdobycie kolejnego doświadczenia. Zdjęcia były robione w słoneczny dzień, a do syspozycji tylko blenda 5in1. Wpsółpracy z modelkami też dopiero sie uczę. Interesują mnie również Wasze opinie co do samej obróbki.
Chciałeś i masz. Co jest nie tak z wyostrzaniem. Okolice oczu aż świecą, a reszta jakby mydlana. Może obiektyw Ci nie trafia i starasz się to rekompensować bardzo mocnym wyostrzaniem? Widać to chyba najbardziej na 31.
To prawda zdjęcie nr 31 było nieostre i właściwie powinno wylądować w koszu. Próba ratowania go jak widać niezbyt udana. Co do pozostałych to dzięki za radę, nastepnym razem zwrócę na to wiekszą uwagę.
29 swietne chociaz troszke sie rzuca przepalona broda..
28 podoba mi sie bardzo
ostatnie plenery mam wrazenie ze troszke malo ostre chociaz kadry mi sie podobaja
Trzy klatki z ostatniej sesji:
37.
38.
39.
zacznę od końca... 37 skóra nie za bardzo, rzuca się w oczy różnica pomiędzy ramionami a czerwonymi udami. 38 za dużo retuszu na rękach. 39 najlepsze. co do poprzednich zdjęć to 29 bardzo fajna. sesja w piwnicy trąci kiczem, tarantino by cię pochwalił :) widać że coś próbujesz robić. masz dobry sprzęt, z tego co widzę dostęp do modelek. praca, praca.... oby coraz lepiej
Kilka klatek z jednej z ostatnich sesji:
40:
41:
42:
43:
44:
45:
Ładnie się rozwijasz. Oby tak dalej.
42 i 44 dobre !
ale jeżeli chodzi o klimat zdjęć to wg mnie nawet nie "leżał" obok "piły" ;)