Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: [Daniell] Pierwsza sesja: w klimacie "piła".W kolejnych wszystko się może zdarzyć.

Bywalec

Domyślnie [Daniell] Pierwsza sesja: w klimacie "piła".W kolejnych wszystko się może zdarzyć.

Jest to moja pierwsza w życiu "sesja". Była przeprowadzona w dosyć trudnych warunkach: ciemna piwnica. Będe wdzięczny za wszystkie komentarze, co poprawić, co zmienić, na co zwrócić uwagę? Zdjęcia z założenia miały być ciemne ale nie wiem czy nie są jednak zbyt niedoświetlone?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 10-08-2011 o 08:28
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale się fajnie bawicie hehe

9 =404 Forbidden

Ogólnie takie rzeczy jak ser gouda, weber, warka to mordują... ale klimat zdjęc.
    Rozumiem że piwnica idt ale te wszystkie pudelka (to z czerwoną strzałką rządzi) kije szczotek, wieszaki, kosze no trzeba bylo coś z tym zrobić... 2 7 8 12 13 to do wyrzucnia są. Takie pokazanie tła jak na 5 jeszcze przejdzie.

Nie widziałem żadnej Pily także nie wiem czy to nie odtworzenie ktoreś sceny ale na 11 za bardzo nie wiem o co chodzi.

Najlepsze 4, skulona, nie mam oczu ale jak podejdziesz to siekierką dostaniesz
    ściany, tonacja robią klimat i tylko w tym zdjęciu według mnie jakiś klimat grozy horroru jest obecny. Nie masz więcej z tego ujęcia? i w tej obróbce?

No może jeszcze 5 daje rade...

1- krew w takim ujęciu dziwi jaśniutko, modelka spokojna wręcz zadowolona tylko trochę poczochrana

Reszta zdjęć- światło słabe, całość nie ma polotu, wyszło tandetnie przez tło o którym już wspomniałem.

Bywalec

Domyślnie

Dziękuje za bardzo cenne uwagi. Tak jak pisałem, była to moja pierwsza sesja i trochę denerowowałem się, że technicznie nie dam rady i wygłupie się tylko przed trochę bardziej doświadczoną modelką. Dlatego na takie rzeczy jak puszki czy pudełka w tle nawet nie zwróciłem uwagi. Skupiałem się tylko na tym zeby światło wyglądało jako tako: tzn trochę przypadkowo odbijalem je od ścian, sufitu itd i na szybko oceniałem jak to mniej więcej wychodzi. Niemniej jednak zdecyodwanie masz racje i nastepnym razem kiedy będe pstrykał bardziej na luzie zwrócę uwagę równiez na to co znajduje się w kadrze. Martwi mnie też trochę mój sposób obróbki bo wyglądało to w ten sposób, że nie miałem przed oczyma efektu jaki chcę osiągnąć tylko na oślep przesuwałem suwaki w Lightroomie i patrzyłem jaki efekt mi się podoba. Nie mam nawet pewności czy dane zdjęcie potrafiłbym po raz drugi obrobić w ten sam sposób:-?

Brakująca 9 (jeszcze nie doczytałem się dlaczego nie mogę edytować postów.):

Oraz dwa trochę inne kadry zdjęcia nr 4:

14.

15.
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Rewelka . Najlepszy klimat na 4, szkoda że reszta zdjęć nie jest w tych "barwach" :-)
    Pozazdroszczę modelek które nie boją się zejść do piwnicy i się pobrudzić.
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniell Zobacz posta
    zwrócę uwagę równiez na to co znajduje się w kadrze.
    o strary, no raczej na tym głównie polega fotografowanie...
    grunt że pierwsze kroki za Tobą

(jeszcze nie doczytałem się dlaczego nie mogę edytować postów.)
    niestety od jakiegoś czasu, edycja postów na tym forum nie istnieje

Oraz dwa trochę inne kadry zdjęcia nr 4:
    Właśnie pytalem o inne zdjęcia z tej pozy licząc na to że może na nich ta rura nie będzie wchodzić modelce w głowę, niestety kawał metalu jest uparty ;-)
    15 lepsze od 14, ale oba i tak nie przebijają tej 4 choć są ok

na 9 ta rura sprawia jeszcze większy problem- wygląda na to że pilarka zabierze się właśnie za tą rurę, a nie za szyję urodziwego dziewczęcia

Wydaje mi się że w 7D nareszcie wprowadzili sterowanie lampami- nie mogłeś zdjąć lampy ze stopki i wyzwalać jej poza body? Możliwości kreatywnego świecenia znacznie by wzrosły.

Domyślnie

SŁABO

szczególnie z tą polską parówką

Bywalec

Domyślnie

Parówka była akurat pod ręką zresztą to ujęcie było totalnym spontanem A jeśli chodzi o "upartą" rurę to mimo iż oglądałem te zdjęcia po 100 razy nie zwróciłem na nią uwagi. Widze, że jednak sporo roboty jeszcze przede mną

Dopiero zaczyna

Domyślnie

O dżizas!!!
    Zdecydowanie najlepsza IMO 14

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

no co?... CZAD sesja.. nie wypowiem się o walorach technicznych, bo całość oceniam jako ostrą Fajne !!

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

Heh, jakie zdjęcia
    Sie uśmiałam, bo sama mnie kręciły takie sesje kiedyś.
    A teraz coś o samych fotografaich.
    Wygladają sztucznie.
    Pomysł ciekawy (acz oklepany), wykonanie krwiste, ale brakuje dopracowania szczegółów pt. naturalna mimika twarzy czy naturalnosć w trzymamniu sierkiery, piły, noża itp :P
    Wiem, ze nie jest to łatwe, ale da się okiełznać.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów