Canon Polska drogą losowania wybierze wpis jednego usera i zrobi prezent na święta :mrgreen:
Wersja do druku
Canon Polska drogą losowania wybierze wpis jednego usera i zrobi prezent na święta :mrgreen:
To ja chciałbym od Św. Mikołaja dwie Leici M9 i jasne stałki 24/1.4, 35/1.4, 50/0.95, 90/2.0 i jeszcze korpus Leici S2 z gripem i szkła 35/2.5, 70/2.5, 120/2.5. A do kieszeni Leicę X1 z lunetką na sankach of course...
No bo widzisz, to że niemal wszyscy piszący w tym wątku to ziomale Pudziana to widać z listy życzeń, a ten akurat zestaw zoomów, mimo że ciężki jak jasna cholera, załatwia podstawowy zakres zapotrzebowania na ogniskowe. W sam raz na niedzielną wycieczkę rowerową albo rodzinny spacer po parku :mrgreen:
W zasadzie, jeśli idzie o zakres ogniskowych, to zdjęcie obejmuje absoultnie cały mój "zestaw marzeń" :D
To ja poproszę:
Szkła*:
- 16-35 II
- 24L II
- 35L
- Sigmę 50/1.4 idealnie działającą (jakby się nie udało, to niech będzie 50L)
- 70-200/2.8 IS (ten nowy, ktory ma dopiero powstać)
- 135L
- 24-70L (czasem uniwersalny zoom jest potrzebny)
Body:
- 1DsIII, z możliwością darmowego "upgade'u" do IV, kiedy ten się pojawi;
- 5DII
Do tego jakieś Gitzo,parę Fleszy z Pocket Wizardami, dobre filtry, fajne torby i plecaki...
*Wybrałem tylko to, czego bym na pewno używał. Jasne, możnaby było poprosić o wszystkie L-stałki w zakresie 14-200, ale chyba nie o to chodzi.