taki haczyk jeszcze przeboleje ;-)
nikt nie pisze ze af czasem pudłuje, szklo jest ostre i kontrastowe.. na zdjeciach ma w sobie to "cos" (z 5d dlatego chetnie obejrze je na 1d).. kasa lezy i czeka :mrgreen:
Wersja do druku
taki haczyk jeszcze przeboleje ;-)
nikt nie pisze ze af czasem pudłuje, szklo jest ostre i kontrastowe.. na zdjeciach ma w sobie to "cos" (z 5d dlatego chetnie obejrze je na 1d).. kasa lezy i czeka :mrgreen:
nic specjalnego ale widać jak szlo pracuje , rawy na przysłonach od 1,4 do 4 :)
http://hotfile.com/dl/74837119/99b0417/24L.rar.html
ogromne dzieki - wlasnie zasysam i pewnie wieczor mam z glowy :mrgreen:
i choc w zyciu jak zawsze pod gorke (dzis zepsuło mi sie auto i nie wiem ile bedzie kosztowala naprawa) to mimo wszystko nie rezygnuje ze szkla :twisted:
Kubak82 będzie OK , mi 7 miesięczne mk4 padło i jest w serwisie jestem zmuszony wziąć mojej lepszej polowy aparat i walczyć jutro na Chrzcinach.
po prostu życie :)
Pozdrawiam
Darek
dokladnie :-) .. dlatego decyzja zostala podjeta - zamawiam 24L a z autem sie zobaczy.. w ostatecznosci nawet naprawie po kolejnej wyplacie :mrgreen:
dzieki temu co pokazales nie mam juz zadnego "ale" - to szkło po prostu powala :twisted: .. na 1,4 - rewelacja - zaluje ze dopiero teraz bede sie przesiadac :)
szklo wspaniale!
24-105L i 24L II, to zupelnie inna liga i jakosc/mozliwosci zdjec - szczegolnie na FF.
Za tym zoomem przemawia jedynie zakres bo nawet IS nie jest potrzebny przy f/1.4.
Poza tym ja powiem tak: jak ktos nie wie co wybrac a musi (choc najlepiej miec oba) - niech zrobi kilka zdjec na f/1.4 i kilka zdjec obojetnie jakich zommem 24-105 a potem pokaze je znajomym - ciekawe ktore wybiora jako ciekawe a ktore jako zwyczajne/normalne ;-)
no wlasnie dlatego pisalem ze 24-105 jest MZ "nudne".. jest uniwersalne (na ff, ew pod 1d) ale nie ma tego "czegos" :-) .. choc tak naprawde to nawet zakresu 24-105 tez nie potrzebuje bo na wakacje kupilem (sic!) ef-s 18-200 (wiem, smiejcie sie ale on naprawde bardzo mile mnie zaskoczyl :-) ) .. majac dziecko na plecach przynajmniej torbe mam lekka ;-)
To po co wogole taki watek?
Ano po to, ze zawsze ludzie beda sie zastanawiac nad takimi zmianami i co w tym dziwnego? Wiadomo, ze to jest do czegos innego a tamto do czegos innego ale taka nasza natura, ze chcielibysmy miec to, co najlepsze a w dodatku do wszystkiego :-)