-
No te wczesniejsze zdjecia pojechana za bardzo. Ja tez nie jestem specjalista ale przed publikacja sprobuj zostawic zdjecie i spojrzec na nie za pare godzin lub nastepnego dnia. Tak "na swierze oko" to wady powinny ci sie same rzucic w oczy.
Jesli chodzi retusz to urzywasz moze masek czy probujesz malowac jakims pendzlem polprzezroczystym? Jak mowie nie jestem specjalista ale ja albo robie to maskami albo warstwami. Efekt jest o wiele naturlaniejszy i latwiejszy w korekcie.
-
Używam warstw, maluję też pędzlami. Powiem Ci szczerze, że wolę wstawić zdjęcie w wersji "roboczej" bo przy poprawianiu często uwzględniam uwagi, które mi ktoś kompetentny serwuje na forum. Wersje ostatecznie wystawiane w moim yyy...portfolio;) są najczęściej inne(lepsze?) niż te wystawiane na canon board -forum nie traktuję jako wystawę ,miejsce gdzie chcę się pochwalić swoimi pracami. Wolę tu się dowiedzieć gdzie robię błędy.
-
-
-
5-fajne filmowe światło gratulacje
-
na 5. zauważyłam dopiero teraz te krople na czole :D
6. hm.. takiego spotkać... <rozmarzona>
-
Pierwsze zdjecie jest mega ! Wrzuć więcej zdjęć z tą modelka ;).
-
Pierwsze wywołane bezpośrednio z RAW-a bez zmieniania niczego a więc jakże (podobno) pożądany u mnie naturalizm, drugie pojechane AndoStajlem
7.
8.
-
Widać postępy na każdym następnym zdjęciu... ale widzę, że masz tendencję to "przerysowywania" w trakcie korekcji.
Moja rada: Jak już skorygujesz po swojemu to cofnij tą korekcję o jakies 20% i bedzie elegancko. (W przypadku "modelki bez plastra ;) cofnij korekcje o 40%)...
-
Ostatnie wyszlo raczej nienaturalnie ostro ale bardzo mi sie podoba choc ja osobiscie dal bym mniejsza winietke