Nie. Najpierw płacisz, następnie kwitujesz odbiór i dopiero wtedy sprawdzasz. Żaden kurier nie pozwoli otworzyć paczki przed zapłatą i potwierdzeniem odbioru (chyba że jest wykupiona opcja sprawdzenia zawartości przed uregulowaniem należności).
Wersja do druku
tez nie rozumiem po co zakryl numer , jakbys go mial to przynajmniej wiesz co i jak z paczka , wiec popros o nr nadania , koles poki co wykreca sie i faktycznie dziwne to to
Dziwne. Nr nadania nie ma nic do kasy.
Wrecz powinna mu zalezec na track'u zebys sobie sprawdzal gdzie jest paczka.
Nie plac, dowiedz sie czy paczka byla ubezpieczona. Ciekawe czy (jesli cos wyslal) czy to ubezpieczyl do pelnej wartosci.
Ostatnio mailowalem z wlochem odnosnie ds'a mkI za 450 funtow.
Zdjecia ladne, ale pytalem o historie sprzetu.
Nalegal na przelew przed wysylka - obiecujac wysylke namiarow na potwierdzenie nadania itp. Dopiero przy trzecim mailu kapnalem sie ze gosci pisze caly czas o ds'ie mkIII :D
Zapytalem go o potwierdzenie - napisal ze ma dojscie do "taniej elektroniki we Wloszech" :D:D. Juz mi sie nie chcialo odpisywac.
Nie bez powodu sellerzy z HK nie chca wysylac do Wloch lub tylko z full ubezpieczeniem.
Uwazaj na te paczke, moze to i super trafiejka, ale jak narazie malo na to wskazuje.
Dokładnie coś tu śmierdzi, pogadaj z kurierem, że obawiasz się o wiarygodność nadawcy i koniecznie chcesz sprawdzić czy aby napewno to jest to za co płacisz.
bogu dzięki że nie przelałem kolesiowi kasy... body + akcesoria 0,860 kg heh
Jak już sprawdzisz to podziel się z nami cóż to było :)
A ja wrócę do tematu :)
Nabyłem ostatnio 5D z oryginalnym gripem, puszka stan idealny jak z kartonu (wygląd zewnętrzny) Przebieg jakieś 18-20.000, cena 5.000. Wg mnie warto, acha dodatkowo cały osprzęt i dwie oryginalne baterie.
pozdr
Moim zdaniem kant. Przed chwilą zważyłem niemal puste pudełko po moim 350D, w którym pozostały same niepotrzebne rzeczy jak wkłady ochronne, instrukcje po francusku i zulu ;) , folijki, broszurki. Bez aparatu, ładowarki, instrukcji pl, które mam w torbie foto. I to puste pudełko po mniejszym aparacie waży 761g. Moim zdaniem komplet 5D w pudle to powinno podchodzić pod 2kg.
No i historia z zasłonięciem numeru przesyłki jakby to nie wiem jaki tajny numer był. Przecież i tak ten numer zobaczysz na paczce przed zapłatą. Byłbym mega-ostrożny.
Co ostatecznie zakończy się nijak :roll: