Opuszczony hotel - proponuję Nadole, to jest klimat.
Jest to wyprawa na cały dzień, ale tematów w okolicy nie zabraknie.
W promieniu kilku kilometrów jest tam jeszcze kilka fotogenicznych miejsc.
Wersja do druku
Rob, gdzie jest hotel czy ktos wie ? Jeszcze nie wiem, ale sie dowiem gdzie to jest ;) Moze sam zwiedze w dzien i zrobie jakas mini relacje ;) Bede teraz jezdzil do gdanska codziennie to ktoregos razu wyjade wczesniej i poszukam ;)
Zapewne chodzi o tzw. Miramar. Nie jest to hotel a raczej dom turysty czy cos w tym rodzaju, ogolnie calkiem fajne miejsce na focenie pod warunkiem, że ktoś lubi opuszczone, zdewastowane i zaśmiecone miejsca. Byłem tam latem zeszlego roku, trafic bardzo latwo - obiekt widac doskonale z Al. Niepodlegosci, tuż za stacją benzynową na wysokości stacji SKM Sopot Kamienny Potok. Do środka dostaliśmy się przez piwnicę.
Tutaj kilka "zdjęć" z tego miejsca.
Obecnie dość "interesującym" miejscem wydaje się ul. Uczniowska na Letnicy, wszystkie zabudowania lezace z tej strony gdzie buduja stadion ida do rozbiorki - czesc budynkow juz jest zrownana z ziemia ale w niektorych wciaz mieszkaja ludzie. Widok jest niesamowity - ciekawy temat na reportaz. Idac dalej jest jeszcze opuszczona szkola, podobno ma byc remontowana ale jesli dewastacja bedzie szla dalej w tym tempie to do 2010 roku moze juz nie byc co remontowac.
Dokladnie, Miramar :) Ich oferta zostala w internecie jako hotel ;) Mysle ze moze teraz nie mieszajmy i pojdzmy tam gdzie byl plan, a miramar zostawmy na osobny plener ?
A jak sie zrobi cieplo to na 90% mam juz zamowiona tancerke(ki) ktore chetnie zapozuja w mrocznych strojach, z mrocznymi makijazami, w jakims opuszczonym/cmentarnym miejscu;)
Ja wiem ;P Byłam tam dwa tygodnie temu zrobić małą wizję lokalną ;) Jutro postaram się ogarnąć i wrzucić kilka fotek, które udało mi się cyknąć. Generalnie obiekt jest wielki i mocno zdewastowany. Złomiarze pozbawili go wszystkich możliwych studzienek kanalizacyjnych z okolicy i zabrali się nawet za zbrojenia. ;P Poza tym widać, że paintball`owcy też upodobali sobie to miejsce ;)
Nie ogarnęłam jak można zedytować poprzedniego posta więc wrzucam link do fot hotelu > Tutaj . Robione na szybko dlatego takie byle jakie ;P Ale miejscówka jest naprawdę ciekawa jeśli ktoś lubi takie klimaty. :twisted:
Edytowac da się tylko pół godziny od czasu napisania posta, potem mozliwośc przepada, choć mogą Ci jeszcze połączyć;)
Co do hotelu; fajny, fajny, mi się bardzo podoba, trochę przypomina ten budomel Poznaniaków, czy jaką tam inną ruderę..:p Gdyby ktoś miał jeszcze zaznaczone gdzie to na mapce, albo na satelicie (moze podac współrzędne geo, mam Google Earth:mrgreen:) to byłoby świetnie, jak nie, to sam dojdę gdzie to jest..;) Generalnie Sopotu nie znam, bo się tam nie obracam, ale na al. Niepodległosci chyba trafię..:lol:
Pozdrawiam
No wlasnie, mi tez cos nie pasuje, miramar wyglada chyba troche inaczej, ale mozliwe ze ciagnie sie tak bardzo wglab ;) Swoja droga, przejzdzalem w sobote, niedziele i dzis obok tego miramaru, i poprostu jesli ta nazwe sie juz zna to nie sposob nie zauwazyc :) Slider jesli pytasz o miramar to juz tlumacze gdzie to jest :) Jak jest salon Porshe w sopocie, na granicy z gdynia, to po drugiej stronie jest wielka tabliczka: MIRAMAR, i za tabliczka wieeeeelki opuszczony budynek - swoja droga, nigdy na niego nie zwrocilem uwagi :| ! Jest doslownie 20 metrow od ulicy ;)