Flanel jest chyba ekspertem w dziedzinie wyciskania z kita wszystkiego co mozna wycisnac :) albo trafil mu sie egzemplarz o jakosc eLki... :lol: kadry tez spokens, m(n)i(e) sie podoba...
Wersja do druku
Flanel jest chyba ekspertem w dziedzinie wyciskania z kita wszystkiego co mozna wycisnac :) albo trafil mu sie egzemplarz o jakosc eLki... :lol: kadry tez spokens, m(n)i(e) sie podoba...
Biorac pod uwage, ze te swoje marko robiles KITem, to trzeba przyznac, ze wiecej sie juz osiagnac (chyba) nie dalo. Tak wiec gratulacje.
Dzięki za przychylne komentarze. Co do sprzętu - EF-S 18-55 II. Oczywiście nic by z tego nie wyszło, bez podrasowania - > DCR-250 i ręcznie wykonany z kartonu kalki i aluminiowej folii dyfuzor. Przy znanej miękkości KITa, z ostrością dużo lepiej już się nie da, aczkolwiek na forum makro droga dopiero się zaczyna. Niedługo następne :)
dzisiejszy wieczór...mieszek + pentacon 100/2.8
irokez
pijak
Czy to moj monitor czy strasznie ciemne sa te zdjecia ?
BTW mozesz zrobic zdjecie tego zestawu ? Nigdy nie widzialem cos takigo i z ciekawosci bym zobaczyl...
mnie tez to intryguje, jak trzasniesz fote swojego zestawu to wrzuc do topicu o samorobach w sprzecie, to znaczy tutaj:
http://www.canon-board.info/showthre...2893#post72893
a co do zdjec, niewiem Polaco, moze skalibruj na nowo, u mnie wszystko widac, a widac ze hoho, genialne te Twoje muchy Flanel, lepiej nie wrzucaj plfoto bo zazdrosnicy gotowi Cie zwyzywac i zniechecic do focenia makro :)
dzieki ponownie. Powiem tak. Zakochałem sie w makro widząc co robił Fotoman swoim olympusem 765 UZ. Zaczynałem canoen A30 i 2 szkłami powięszkającymi. Byłem bardzo zniechęcony, widząc jakie sie robi makra. Ale postanowilem sobie ze choć spróbuję podgonić najlepszych. Zbrojenie i nauka trwała od marca. Od tygodnia powoli zaczynam kumać co i jak. I wreszcie jestem ze swoich efektów w miare zadowolony. Na forach opinie raczej są średnie, ale co tam. Na plfoto dam, ale i tak mnie zjadą fachowcy pokroju (sic!) Atamanki. Ale nic i nikt mnie nie zniechęci. Dzięki za komentarze. Mam nadzieje że muchy was nie zniechęcą.
Ostatnie 2 fotki są faktycznie troche ciemniejsze. Poprostu mieszek zabiera mi więcej światła. Ale za to jaka skala :)
przepraszam za tragiczna jakość. Jesli będą chętni, zrobie foty za dnia.Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Tym czasem - moje 2 zestawy... oparty o KIT + DCR 250
oraz 2 gi zestaw - mieszek i pentacon 100/2.8
Materiały - kalka techniczna (przy zestawie z kitem widoczny dodatkowy dyfuzor z papieru - czasem sie przydaje), folia aluminowa i najzwyklejszy brystol, oraz klej do papieru i dużo taśmy klejącej, nożyczki i ołówek :)
ustrzelone mieszkiem i pentaconem
wspomaganie - PSP X
Połudnowe polowanie. Dokleiłem do DCR szkło powiększające x3, ale chyba to nie był dobry pomysł. Spadła jakość..
polowanie na czerwony październik vol 1
polowanie na czerwony październik vol 2
pomarańczowa rewolucja
gdzie jest Twój dom Rzymianinie
duma i uprzedzenie