Popraw mnie jesli sie myle ;-)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Wyboldowane zdanie odnosi sie do blysku bezposredniego, przy odbijaniu sie od sciany/sufitu FEL nadal ma zastosowanie.
Wersja do druku
Popraw mnie jesli sie myle ;-)Cytat:
Wyboldowane zdanie odnosi sie do blysku bezposredniego, przy odbijaniu sie od sciany/sufitu FEL nadal ma zastosowanie.
Co prawda nie do mnie pytanie ale odpowiem:)Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
jak najbardziej przy odbijaniu FEL ma zastosowanie
Hmmm...
Jak by tak jednak poczytac to (i strony nastepne): http://www.cps.canon-europe.com/arti...00262&pageId=2 to mozna by sie klucic czy akurat przy odbijaniu nadal po staremu i trzeba koniecznie mekolic FEL'a...
Praktyka jednak sie moze mijac z rzeczywistoscia, wiec oleje to do czasu az dokladnie sprawdze to w boju (bo body nowe jeszcze :mrgreen: ).
Rozne podejscie moze sie wiazac z wybranym pomiarem sily blysku. Przy pomiarze ustawionym na Evaluative faktycznie FEL chyba nie ma wiekszego sensu. Ja uzywam opcji Average i spota na korpusie. W tej konfiguracji FEL mi sie sprawdza.Cytat:
A to ty niestandardowy jestes ;) To juz rzeczywiscie inna bajka w takim ustawieniu :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez CYNIG
Rysiaczek ech ty ;) na ciekawe efekty mogę sobie pozwolić jak będę pstrykać w domu po obiedzie, a w celach quasi zarobkowych ;) wolę mieć wszystko pod kontrolą czarne na białym, albo na odwrót ;). Kuchatek hm napewno jest jak mówisz, że im wiecej zdjęć tym bardziej przewidywalne efekty, i to może służyć za płęte ;)
Ni niejszym wątek wydaje mi się raczej za wyeksploatowany przereklamowany i josz nie godzien uwagi. dzieki za podpowiedzi
o żesz nie zauważyłem że to jeszcze jedna strona jest ;) wiecej kawy mi trzeba ( nie wziołem pod uwagę obijania światła tylko ordynarny błysk w oczy ;))
:)Cytat:
Lubie focic niestandardowe tematy to i niestadnardowo ustawiam aparat i niestandardowo swiece:)
Sory z oT. ale wiadomo wam coś na ten temat ?
Błąd w oprogramowaniu lustrzanek Canona
23.5.2005
Firmy Canon i Lexar ostrzegają użytkowników niektórych cyfrowych lustrzanek, w których stosowane są karty CompactFlash z serii Lexar Pro 80x.
Jak informuje Lexar, w określonych warunkach może dojść do niezapisania na karcie zdjęć znajdujących się jeszcze w buforze aparatu. Co więcej, problem ten pojawia się nie tylko z kartami pamięci Lexara.
Canon podaje, że błąd występuje w przypadku lustrzanek EOS-1D Mark II oraz EOS-1Ds Mark II.
Odpowiednia aktualizacja oprogramowania aparatu powinna pojawić się pod koniec tego miesiąca. (AS)
DPReview, CHIP Newsroom
?
Wiadomo od dawna, we wlasciwych dla takich tematow miejscu na forum.Cytat:
Zamieszczone przez Zyklon
A dlaczego pytasz? Posiadasz 1D, czy przymierzasz sie do kupna? ;-)