Catcher. Wszyscy już wiedzą, co myślisz o 20D. Więc możesz sobie darować powtarzanie tego.
Reszta: wiecie, że go nie przekonacie, więc też radzę dać sobie spokój.
Wersja do druku
Catcher. Wszyscy już wiedzą, co myślisz o 20D. Więc możesz sobie darować powtarzanie tego.
Reszta: wiecie, że go nie przekonacie, więc też radzę dać sobie spokój.
Udowodnij...Cytat:
Zamieszczone przez catcherintherye
W sensie pokaz mi "zwykly ale profesjonalny test porownawczy jakich teraz pelno" .
Ale wczesniej zastanow sie nad slowem "profesjonalny" oraz nad slowem "metodologia" .
dobra dobra.. - no już tak nie wnerwiajcie się :-)
- fakt- 20-tka to aparat z zupełnie innej półki : te pokrętła ,przyciski i wodotryski - pełen bajer (i cena na metce..:-))
- po prostu porównywanie tych aparatów- pod względem j a k o ś c i wykonywanych zdjęć (w normalnych ,uśrednionych warunkach) - wskazuje ,iż różnic PRAWIE NIE MA !!(a jeśli już jest ,to na korzyść 350-tki) - i to po prostu mnie tak śmieszy. - ot i wszystko.
- moim zdaniem Canon tutaj przesadził,- bo wprowadzając o wiele tańszy choc równie dobry ,model ,podkopał pozycję swojego flagowego modelu klasy średniej.
a tak na koniec ,to przyznaję ,że 20-tka przewyższa 350-tkę w zasadzie we wszystkim.
-oprócz jednego.
:jakości zdjęć.
(no chyba ,że warunki oświetleniowe zjeżdzają...to 20-tka jest 'czulsza'..- to wszystko)
- czekam na 25 D , może się przesiądę - kto wie..:-) - wtedy pewnie bedę pisał ,że 380-tka się nie umywa do 25-tki :-) ( jeśli tak będą mówić testy)
catcher. Nie powtarzaj się.
Vitez. nie prowokuj go lepiej.
Wątek nie dotyczy 20d
Ja mam 350 ale uwazam ze ta dyskusja jest żenującym spektaklem......
a ja jestem dzisiaj zalamany na maksa bo moja a80 lepiej ostrzyla od obecnej 350... teraz bede sie mordowal z kitem az uzbieram na jakis dodatkowy obiektyw a to szybko nie nastanie :(
W wiekszosci przypadkow problem braku ostrosci z kita nie dotyczy de facto kita, ale fotografa. W kompaktach problem ostrosci jest mniejszy, bo aparat domyslnie mysli za fotografa (dla jednych to wada, dla innych zaleta).
trudno jest mi przyjac do wiadomosc ze robie blad bo na czym on mialby polegac? robie zdjecie panoramy z mojego balkonu (sloneczny dzien) przyslona ustawiona na 20 a w kompakcie jedyne 5... zdjecia lepsze z kompaktu :( chce wierzyc ze to wina kita bo Wasze zdjecia nie wskazuja na to zeby bylo cos nieostre (zaden z Was nie foci kitem he he) no coz pozostaje mi zbierac kase na lepsze szklo a to wydatek rownowarty dobremy kompaktowi, dzis mam podly humor z powodu tego co mialo mi sprawiac radosc...
Może przesłona już za duża. Spróbuj przy 8-11. Ja focę kitem.
Tomasz dobrze radzi (dac mu chleba!). Przy przeslonie 20 jakos fotki zwykle zdecydowanie spada. Sprawdza na przyslonach takich jak podal Tomasz i dac znac czy zatrybilo.