Mi się pomysł podoba.
;)
Wersja do druku
Mi się pomysł podoba.
;)
Pomysł bardzo ciekawy !
To kiedy zaczynamy ?
Grudzień jest bardzo dobrym miesiącem żeby zacząć, choć równie dobrze możemy startować od przyszłego roku :D
Jestem za, a nawet przeciw!
No, może trochę więcej za :-)
Boję się tylko tego, by nie spłynęło 500 zdjęć na miesiąc...
Nie lubie takiej wazeliny, więc żeby przyśpieszyć nieco tą organizacje dam jakiś wstępny projekt. Bedziecie mieli chociaż do czego się odnosić, krytykować, pochawlać, negować.
- Każdy użytkownik może przesłać tylko jedno zdjęcie;
- podajmy, że zdjęcie nie może być większe niż 800px po dłuższym boku - jedyny format to .jpg;
- zdjęcie powinno mieć zapisany exif - myślę, że da to jakiś argument w dyskusji, bo pewnie będzie takowa;
- zdjęcie powinno być bez ramki (bo po co?) oraz znaków wodnych;
- autor pozostaje anonimowy do końca trwania konkursu w danym miesiącu i nie może ujawnić które zdjęcie zgłosił do konkursu - ściągnięte z battle cage'a;
- zdjęcie powinno być nadesłane na mail'a moderatora tej akcji do 5 dnia następnego miesiąca do godzn. 23:59.
To tak z grubsza, czekamy na opinie.
O to byłbym spokojny. Pierwszy miesiąc, może dwa... a potem zostanę tylko ja :D bo reszcie się znudzi :) i moje gnioty będą zajmowały pierwsze miejsca...
Malin: ze dwie strony wcześniej padł pomysł, żeby nie było dyskusji. Zdjęcia i ankieta.
a jak mam w exifie imie i nazwisko to co wtedy?
Zdjęcia zdecydowanie bez exif'ów. Możemy się umówić wstępnie tak, że będzie dyskusja o zdjęciach (osobiście uważam ją za zbędną). Jeżeli jej poziom będzie żenująco niski to poprosimy modów o wyłączenie możliwości wypowiadania się po ankiecie. Ustalmy wstępny regulamin, a z czasem będziemy go modyfikować.
Czyli tak:
- jedno zdjęcie / osobę (bez exif'u)
- termin do 5 dnia następnego miesiąca do północy (decyduje data stempla pocztowego ;))
- rozmiar zdjęcia 800px na dłuższym boku
- dyskusja możliwa, ale po zakończeniu ankiety (żeby każdy oceniał wg własnego sumienia, a nie że ktoś tam powiedział, że do d*** to musi być złe)
To juz nie pozostalo nic innego jak poproszenia o stworzenie nowego działu;)....no i robienia zdjec na grudzien 2007:)