Cóż wygląda na to, że w canonie chyba zmienili projektantów od optyki ;). Przedtem 70-200 IS który wymiótł ostrością wszystkie zoomy teraz to coś. Strach się bać co będzie jak wypuszczą te nowe stałki?
Módlmy się !!! :lol:
Wersja do druku
Szatan z tego szkła :O Gdyby nie światło już bym biegł z wywalonym jęzorem i 7-mioma stówkami w kieszeni do sklepu :O Bo niestety, nawet IS w ciemnym sk8-parku gdzie najczęściej go używam, nie zda egzaminu :/
I właśnie dlatego to szkło nie ma sensu, gdy jest oferowane "luzem" tak jak teraz. Prawdopodobnie sprzedaż jest znikoma, bo kto i dlaczego miałby je kupować? Canon czeka pewnie z wprowadzeniem tego szkła do zestawów na premierę 450d, a wtedy rynkowa wartość 18-55 IS spadnie dobre kilkadziesiąt procent. Coś mi się wydaje również (Ameryki raczej nie odkryję), że wyniki rozdzielczości tego szkła oznaczają, że wyścig na megapiksele w matrycach APS-C jeszcze się nie zakończył...
gdyby jeszcze ten kit mial USM...ahh:D
Jest tak ciemny że to nie ma znaczenia, tak samo jak przy starym kicie nikt się nie użalał na FF/BF bo tam tego wogóle tego nie widać nawet jeśli jest.
A swoją drogą to niesamowite, wygląda na to że po tylu latach Canon wypuścił jakiegoś normalnego kita. To chyb niemożliwe, musi być jakiś haczyk :-)
No po tym teście na photozone to go na pewno kupię :) Lecę za 3 dni do UK - może kupię go sobie w Southampton - jest tam jeden sklepij Jessops :) - może będzie od ręki. Cena - pewnie niższa - funt poszedł w dół - już tylko 5,16zł :)
Wracam w sobotę - może komuś coś odebrać jeśli przysyła z HK i przywieźć do Polski? Bagaż mam mały - jakby co to piszcie na PM. Sorry za OT.
EDIT:
No ddobra nie kupię w UK :) W Jessopise kosztuje ~850zł
Kit kitowi nierowny to sie zgodzę, ale nie wiem skąd stwierdzenie, że kit jest dobry tylko do zakresu 30mm, ja miałem zupełnie odwrotnie i najlepsze wyniki na 50-55 przy pełnej dziurze.