Jakoś wcześniej nie rozważałam nawet kupna 1000D, ale teraz.. teraz to jestem przekonana, że to będzie najlepszy wybór :)
Dziekuję!
Wersja do druku
Jakoś wcześniej nie rozważałam nawet kupna 1000D, ale teraz.. teraz to jestem przekonana, że to będzie najlepszy wybór :)
Dziekuję!
...z innego wątku:
Nie jest to więc takie oczywiste czy lepiej brac 1000D:grin:Cytat:
400D ma lepszy AF.. Lepszy AF... AF.. AF... F...:mrgreen:
Dla mnie to przestało być oczywiste po przeczytaniu jakis 40 podstron o 1000D na tym forum... średnie te opinie o nim są, a jeszcze znajoma mi powiedziała, że w 1000D kiepsko się pracuje na manualu i kupno tego aparatu raczej mija się z celem, chyba, ze chcę robić w trybie automatycznym.. nie wiem na ile jej wierzyć, bo ona używa 350D i nie ma zastrzeżeń do manualnych ustawień..
Swoją drogą, trzymałam dziś ten 1000D w rękach i przyznam, że jest obrzydliwy.. ma uchwyt gorszy niż S5 IS, którym obecnie pstrykam, ten chropowaty plastik jest zwyczajnie nieporozumieniem.
Podczas rozważań moich na temat 1000D i reszty, dotarłam do Nikonów, które jak się domyslam na forum Canona nie ciesza sie jakimś uwielbieniem, ale mimo to ciekawa jestem opinii na temat D60.
Na szybko, z głowy i praktyki, a nie tabelek i zestawień:
1000d:
+ nowy :)
+ LV
+ lepszy akumulator
+ ISO w wizjerze ;)
400d:
+ lepszy AF
+ pilot na podczerwień
Jest pewnie jeszcze kilka innych, drobnych różnic.
Podsumowując: kto stawia na AF, powinien wziąść 400d, kto ma czas na zabawy z LV, to 1000d.
P.S. Jak chcesz wybierać pomiędzy Nikonem, a Canonem to zacznij od obiektywów a nie korpusów.
Wybacz, mój błąd. Faktycznie teraz sprawdziłem i jednak 1000D tez ma krzyzowy (nie wiem skąd chodziło mi po głowie, że nie ma:roll:)
a ja znowu mam problem. nigdy nie sądziłam, że kupno aparatu może byc takie trudne! no, ale tak jest kiedy zbiera się pieniądze baaaaaaardzo długo i potem trzeba podjąc decyzję w co je konkretnie włożyć.
w ramach urodzinowego prezentu przybyło mi 200zł, kupie coś nowego i nienajgorszego w granicach 1500zł?