Tylko jeśli Ci sie dobrze ostrzyło np. zenitem czy inna practica, to w 400d moze byc kiszka. Ma megamały wizjer w którym w zasadzie nic nie widac o ostroci obiektów nie wspominając :/
Wersja do druku
Tylko jeśli Ci sie dobrze ostrzyło np. zenitem czy inna practica, to w 400d moze byc kiszka. Ma megamały wizjer w którym w zasadzie nic nie widac o ostroci obiektów nie wspominając :/
dzieki za pomoc
zaraz sobie poszukam na allegro i zamawiam i bedzie dodatkowy obiektyw super
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Naprawde az tak ciężko moze być ?
Czyli co kupić odrazu przejściówke z potwierdzeniem ostrości?
A może kupić tą tańsza i najpierw zobaczyć jak z tym ostrzeniem ?
Ale na innych obiektywach tez często przełaczam na manualne ostrzenie i daje radę może z tym tez będzie oki?
No dokładnie tak samo pomyslałam a obiektyw mam od kilku dobrych lat i za niego nic nie place a 40 zł za przejściówke moge dac jeszcze. Co prawda mam jeszcze jakis obiektyw Zeissa ale nie robilam na nim zdjęć i nie wiem dokladnie co to za obiektyw bo dał mi go wczoraj teść
Kup sobie normalną przejściówkę - ja używałem takiej za 40 zł z Canonem 350d i bez problemu ustawiałem ostrość. Na pewno nie myliłem się częściej niż obiektyw kitowy :-)
Dzieki bardzo taka właśnie kupie
myslałam że uda mi sie znaleźć kogos na allegro z mojego miasta ale nie znalazłam niestety a po za tym wolałabym nie zamawiac bo nie wiem czy dobry kupie.
Ja może trochę nie po kolei, ale znowu zostało napisane w tym temacie, że na "auto" to ładniejsze zdjęcia wychodzą z kompakta niż z lustrzanki. Robiłem zdjęcia sprzętem za 600zł i za 30 000zł i zawsze z lustrzanki zdjęcia były bez porównania lepsze. Robiłem kompaktami w trybie "auto" (często innego i tak nie ma), robiłem lustrzankami w trybie auto (dla porównania) i lustrzanka za każdym razem bije na głowę kompakta i zamiata nim podłogi. Skąd się wziął ten mit nie mam pojęcia, ale wiem, że z prawdą on nie ma nic wspólnego.
Ale czytałam tez cos że niektóre nie pasuja do obiektywów z bolcem a ja chyba mam taki z bolcem i ile dobrze pamietam