-
Heh, miałem nie całkiem identycznie ale podzielę się jeszcze tym.
Po mszy na tyłach kościoła (trochę zieleni - w miarę przyjemnie) miały być grupowe i z rodzicami. Obadałem se sprawę wcześniej i już wiedziałem gdzie będę się ustawiał. Ksiądz pod koniec mszy zapowiedział, że wynajęci fotografowie i tylko rodzice idą z dziećmi tylnymi drzwiami na tyły kościoła celem w/w zdjęć. No i tak było. Tyle, że dookoła kościoła obleciało stado ciotek, babciufff no i się zaczęło. Ja robię grupowe a tu nagle zza pleców:
Jarek patrz tutaj, Marysia tutaj, Gosia uśmiechnij się bo robię zdjęcie... :twisted:
W dodatku miałem tak jak ty - mam potrzebę odejść parę kroków - ale nie da rady bo tłum napiera :evil:
No i takim oto sposobem na 6 klatek grupowego jakie zrobiłem jedno jest sensowne - i w miarę wszyscy patrzą w obiektyw. Na innych - wiadomo.
Ale wszelkie próby uporządkowania towarzystwa kończyły się tym, że się niby wymądrzam. Heh, chyba oleję te komunie. Polska - biało czerwoni! :twisted:
-
Komunia w kościele to sport dla samobójców. Jeśli bym brał jakieś zlecenie komunijne ty wyłącznie plener ;) Gratuluje odwagi i wytrwania do samego końca.
-
Heniek i Heniek...l:twisted:
nie było mnie na tej komunii :-)
ps. u mnie ksiądz daje zawsze na początu mszy 3 min. dla "fotoreporterów"
a potem tylko mogą robić wynajeci przez rodziców,
ale nie ma siły zawsze ktoś musi coś tam pstryknąć więc ksiądz na chwilę przerywał mszę i popatrzył na gościa przez chwilę....dalej już było w miarę spokojnie :smile:
-
Spoko spoko, no offence ;)
-
kurna czytajac ten watek az sie boje, bo 3 czerwca bede fotografowal 3 komunie w moim zyciu :p ciekaw jestem jak to wyjdzie... dobrze ze ksiadz ejst spoko, i sam kosciol tez jest w miare jesny..
co do kamermanow, babciioffff:D, wojkow, ciociow to faktycznie moga zajsc za skure:/ i tego najbardziej sie boje...
pozdrowka
-
Ja byłem na komunii (kuzyna i córki znajomych zza płotu) tydzień temu. Przed samą uroczystością ksiądz powiedział, że zdjęcia będzie robił specjalnie wyznaczony do tego fotograf, więc uszanowałem to i zostałem na dworze przed kościołem (mały kościółek na wsi i w środku było pełno, więc co się będę pchał:mrgreen:, jak i tak zdjęć nie zrobię). Kilka zdjęć zrobiłem przed kościołem przed i po uroczystości, i na obiedzie ( przy okazji cała rodzinka sobie zrobiła grupowe zdjęcie:mrgreen: )
Jeszcze kilka przykładów:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
-
Moim zdaniem piątka jest najfajniejsza (gdyby jeszcze była bardziej doświetlona, to byłoby rewelacyjnie).
-
No to jeszcze kilka moich z pierwszej, Pierwszej komunii
Opinie mile widziane
-
Na wszystkich mierzyłeś na twarz i korekta na+?
-
Nie b&w było w zastanym bez korekty. Ale 90% własnie pomiar na twarz + korekta