Szybszy o 3 min :twisted: .
Do drugiego seta jeszcze sie starali Serby... potem odpuscili trzymajac sily na Brazylie.
Wersja do druku
Szybszy o 3 min :twisted: .
Do drugiego seta jeszcze sie starali Serby... potem odpuscili trzymajac sily na Brazylie.
Rozjechaliśmy ich. Nie wierzę, że trzymali siły na Brazylię, w końcu mecz w sobotę dopiero a zarówno my jak i oni nie chcieli na żółtych trafić w półfinale. Coś mi się wydaje, że w sobotę wygramy równie gładko , co z Serbią, a finał to już sam nie wiem...
Panowie, ja wiem ze to niedorzeczne i calkowicie irracjonalne - ale nie macie wrazenia, ze Serbowie sie podlozyli?? Przeciez ten mecz wygladal jak sparing - pelen luz, mnostwo bledow po obu stronach.
Spieli sie tak czy co?? Bo nie chce mi sie wierzyc, ze ktos chcialby swiadomie zagrac z Brazylia w polfinale...
Nie to zebym sie nie cieszyl;)
Polska jako jedyna drużyna nie przegrała meczu.
Myślę ze lepiej ze trafiamy na Bułgarię. Chociaż ich wygrane z Włochami czy Francją po 3:2 swiadczą że walczą do końca. I myślę że bedzie to większa wojna niż w finale z Brazylią jeżeli do niego dojdzie. Bułgarzy również są w podobnej sytuacji jak my, tzn. na głodzie sukcesu. Najgorzej obawiałem się Francji to nieobliczalny zespół i Polakom cieżko się z nimi gra. No i Francuzi pokonali jako jedyni wielką Brazylię.
Szkoda ze mecz Francja-Włochy rozstawiony został po meczu Brazylii i Bułgarii. Mecz bez żadnych złudzeń bedzię nudny.
Nie sugerowałbym się tymi meczami o pierwsze miejsce w grupie. Bułgarzy byli pewni awansu mimo porażki i od ich meczu niezależało czy zagrają z Polską czy Serbią.
A Brazylia musiała zagrać na 100% i wygrać aby mieć pewność.
Nie wierzę w kalkulacje i taktyczne odpuszczanie meczu na tym poziomie turnieju, każdy z zawodników ma swoją ambicję, szczególnie nie wypada jej odmawiać naszym dzisiejszym przeciwnikom. Widziałem to spotkanie i uważam, że Polacy byli lepsi w każdym elemencie siatkarskiej techniki, rozbijali Serbów blokiem w sposób który odbierał im chęci do gry. Serbowi wyglądali też na zmęczonych, kto wie czy to też nie miało znaczenia. Nasza drużyna jest perfekcyjnie przygotowana do tego turnieju pod każdym względem, technicznym, taktycznym, fizycznym i mentalnym, to ogromna zasługa trenera.
Dzisiaj w/g mnie Lozano mógł zmienić Sebastiana Świderskiego na Gruszkę czy Szymańskiego pewnie by zagrali lepiej, a jednak go zostawił, wiedział, że drużyna sobie z tym poradzi i nie chciał dołować tak ważnego dla drużyny zawodnika przed finałami. To znakomity trener, należy pogratulować również tym którzy go zatrudnili.
A co będzie dalej w tych mistrzostwach? Może zdarzyć się wszystko, możemy jeszcze raz spotkać Serbów :). Złoto jest bezwzględnie w naszym zasięgu, wierzę w złoto.
Święte słowa, też tak uważam, że naszych siatkarzy stać na złoto i to by było ukoronowanie ich wysiłku w tych mistrzostwach. Chociaż w dzisiejszym meczu z Sebią jak dla mnie popełniali za dużo błędów własnych, które na szczeście nie zemściły się na naszych siatkarzach.
dzisiejszym meczem nie należy się przejmować w ogóle... przecież to był mecz o pietruszkę. :)