A czemu w Poznaniu? :mrgreen:
Wersja do druku
Pikczer - powodzenia i pozdrowienia dla szanownej Żony :)
Pikczer, to nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na pikczer potomstwa.
Powodzenia :)
Dzieki - mam nadzieje, ze spotkamy sie w piatek i wtedy... porobimy zdjecia ;-)
Ale ja sie pewnie nie powstrzymam :twisted: . Choc dorobku czy wiedzy takiej nie mam ale czasem lubie pojezdzic po czyichs zdjeciach, a przy okazji udowadniajac ze krytykowac tu na forum jak najbardziej wolno - niezaleznie od celu pokazywanych zdjec i niezaleznie od dorobku - byle krytyka byla konstryktywna a nie "nie podoba mi sie".
No ale to zawsze chwile zajmuje (od roku wzwyz) by wyjsc poza plfotowy styl komentowania wspolnych zdjec i reagowania w powazny sposob na negatywne opinie :roll: .
Nie "nie komentujcie" a "wezcie sobie to do serca" , zamiast przewracac oczami z "no comments" :? .Cytat:
Ale jeszcze jedno (bardzo proszę, nie komentujcie tego): to nadal jest forum o fotografii a nie Wasze lokalne TWA. Jeździcie na plenery robić coraz ciekawsze i doskonalsze zdjęcia a nie żeby się poznać i poopowiadać jak to było fajnie i jakich ciekawych kolesi poznaliście. Oczywiście to jest ważne, ale pamiętajcie o celu głównym. Kadząc sobie nawzajem nie rozwiniecie się ani o krok. Bo zawsze ktoś napisze, jakie to fajne zdjęcia zrobiliście i nie będzie potrzeby szukać dalej.
IMO dworzec jest chyba jednym z bezpieczniejszych miejsc w Wawie. Od jakiegoś czasu jest w środku kwadratu w którym panuje zero tolerancji. Jest tam pełno ochroniarzy z różnych agencji, policjantów, strażników miejskich i SOKistów. Korzystam(nie jako bazy noclegowej:p ) z centralnego od lat o różnych porach doby i nigdy nie spotkałem się z niebezpieczną sytuacją. Swego czasu musiałem czekać od godziny 3:30 na pierwszy pociąg do domu o 5:20. Ku memu ździwieniu spora część punktów gastronomicznych i sklepów była otwarta. W Tym zlikwidowana już księgarnia Helionu.
Dworzec Centralny ma po prostu złą sławę i jakoś mnie przeraża. Ale skoro jest tam tak spokojnie, to jest to jakas opcja.
A teraz z innej strony. Wczoraj wieczorej jeździłem po starej Pradze. Zupełnie niechcący natknąłem się na Zajezdnię Tramwajową na ulity Kawęczyńskiej. Dzisiaj będę tam dzwonił w temacie pozwolenia na nocną sesję zdjęciową. Podeprę się trochę wydawnictwem, może kierownik obiektu pozwoli w nocy tam pohasać z aparatami. Co powiecie na takie miejsce? A może ktoś z Was ma jakieś przełożenia w firmie Warszawskie Tramwaje?
EDIT: Po wykonaniu telefonu do spółki Tramwaje Warszawskie ustaliłem rzeczy następujące:
1. Chętnie udzielają zgody na sesje fotograficzne.
2. 17 listopada będzie w zajezdni mniej osób niż zwykle, ale są duże szanse że będą mieli kogoś do "zadbania" o nas.
3. Wydano zgodę na sesje fotograficzną dla 2 chłopaczków z technikum (jakiegoś).
4. Nikt nie pytał o sesję w nocy.
5. Należy napisać maila do Zarządu, podać wszystkie szczegóły i czekać na odpowiedź.
HOWGH
EDIT2:
Czekam na chetnych. Fajnie by było, gdybym wiedział do jutra po południu. Wystosowałbym odpowiednie pismo.
Oddech świetna robota, chętnie piszę się na taką sesję.
Zawsze to coś innego. Masz dobre pomysły.
Przy okazji przyszedł mi do głowy inny pomysł na plener (kiedyś tam), mianowicie muzeum lokomotyw czy jakoś tak w Zduńsiej Woli. Przy najbliższej wyprawie w tamte strony sprawdzę co tam mają.
Super! Jest nas już 2 :)