Do dzieci to ja bym uzyl jakichs 1GB Sandiskow tych szybszych i przelaczyl S1 w nagrywanie filmow 8)Cytat:
Zamieszczone przez yasin
Wersja do druku
Do dzieci to ja bym uzyl jakichs 1GB Sandiskow tych szybszych i przelaczyl S1 w nagrywanie filmow 8)Cytat:
Zamieszczone przez yasin
Czy mógłby mi ktoś napisać ile minut filmu najlepszej jakości z S1 zmieści sie na karcie 1GB :?: Bo z tego co czytam to zdania uczonych mężów są podzielone :oops:
Tabela na 151str. polskiej instrukcji podaje, ze:
-obraz ruchomy 640/480 Fine (30fps) wynosi 250s na karcie 512MB (co z autopsji potwierdzam)
tak wiec na 1GB karcie czas ten wynosi 500s.
pozdrawiam
u mnie wchodzi 10 minut filmu na 1gb w najlepszej jakosci, firmware 1.0.0.2
Yasin,
ale chyba w jakosci 640\480, a nie w 640\480 Fine?
ta pierwsza opcja oczywiscie, ta druga niczym sie zreszta nie rozni od tej pierwszej, jak nie widac roznicy to po co przeplacac :mrgreen: a zreszta karta 4gb kosztuje teraz tyle co 1gb jak ja kupowalem :/
Czy to znaczy, że zwykłych kart nie ma co kupować? Mogą się przycinać?Cytat:
Do dzieci to ja bym uzyl jakichs 1GB Sandiskow tych szybszych i przelaczyl S1 w nagrywanie filmow
Warto inwestować w "Elity... Highspeedy i Ultra"? :?
Jak często psują się karty? Warto kupować bez gwarancji (powiedzmy z kilkudniową rękojmią na sprawdzenie)? Te bez gwarancji (choćby z USA) są tańsze :oops:
Moga ale nie musza - rozne glosy czytalem, nie pamietam konkretnych produentow czy modeli - jednym sie jakies przycinaly, innym niektore zwykle sie nie przycinaly. Wersje Ultra czy High-speed nie sa az tak mocno drozsze wiec lepiej kupic te wersje i pozbyc sie bolu glowy.Cytat:
Zamieszczone przez Gugi
Hint: Kingstona nie ryzykuj, wez Sandisk Ultra lepiej.
ja dysponuję doma zwykłymi Kingstonami 256 MB i 512 MB i na obydwu w najwiekszej rozdzielczosci fine sie przycina, czego nie zaobserwowalem na dolaczanej do S1 karcie HS 32 MB.Cytat:
Czy to znaczy, że zwykłych kart nie ma co kupować? Mogą się przycinać?
także jeśli zależy ci na filmach, to lepiej zainwestować w szybsze karty. do zdjęć zwykle spokojnie wystarczają.
pozdrawiam
mam 512 MB Kingstona HS i nie mam problemow :)