We wcześniejszych postach (powiedzmy sprzed pół roku) wszyscy wystawiali mu dobrą opinię. Cena trochę spadła więc jest coraz atrakcyjniejszy 8) Ciekaw jestem jaka jest teraz, po kilku miesiącach używania. Czy te filmiki naprawdę ładnie się nagrywa![]()
We wcześniejszych postach (powiedzmy sprzed pół roku) wszyscy wystawiali mu dobrą opinię. Cena trochę spadła więc jest coraz atrakcyjniejszy 8) Ciekaw jestem jaka jest teraz, po kilku miesiącach używania. Czy te filmiki naprawdę ładnie się nagrywa![]()
Jestes pewien ze chcesz kupic _aparat_ ?Zamieszczone przez Gugi
![]()
oo tak zostal do tego stworzony ...za to zdjecia robi kiepskie 8)Zamieszczone przez Gugi
![]()
![]()
Mam malutką córeczkę, którą chciałbym trochę obfotografować i pokręcić jakieś filmiki. Na razie tylko zdjęcia dziecka, a potem może coś ambitniejszego :P
A może za wysoko mierzę? Może jest za dobry dla początkującego cyfrowego pstrykacza?
Mysle ze powinienes zaczac od tego. Z pewnoscia cos znajdziesz.Zamieszczone przez Gugi
Ja osobiscie jezeli mialbym kupowac kompakta teraz, badz polecac komus - polecilbym wlasnie S1 IS, badz S60/S70. S1 dla tych niesmialych, ktorzy nie chca podchodzic pod obiekta S60/S70 dla tych, ktorzy sie tego nie boja. S70 ma szeroki kat, mozliwosc zapisu w RAW, duza elastycznosc ustawien, kreci filmy (mniejsze, to fakt), jest mniejszy i ma ladny design
![]()
Martin Gorczakowski
A może jest ktoś kto chciałby sprzedać używanego S1? :wink:
Dzial: KUPIĘ
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
A ja czekam na jego nastepce... brakuje mi zapisu w RAW i podlaczenia lampy zewnetrznej.Zamieszczone przez krwisty
Fotografia od dawna mnie fascynowała, ale dopiero od niedawna próbuję własnych sił w tym "fachu" - właśnie z pomocą S1. Jest to moja pierwsza "cyfra" i pierwszy własny aparat w ogóle. Po kilku miesiącach użytkowania, mogę Ci go z czystym sumieniem polecić - idealny do amatorskich zastosowań i do nauki podstaw fotografii.Zamieszczone przez Gugi
Jako kamerka, do tego co piszesz, też się nada. Chociaż tak naprawdę, tak jak ktoś tu radził - jeśli bardziej zależy Ci na filmach niż zdjęciach - kup po prostu najtańszą kamerę cyfrową, a będziesz bardziej zadowolony. Z S1 i kartą 512 MB można pokusić się o filmiki ale w formacie 320x256 15 fps, ewentualnie 30 fps - jeśli satysfakcjonuje Cię taka jakość. Korzystanie z 640x480 raczej mija się z celem, bo to nie będą filmy ale "migawki" - lepiej zrobić zdjęcie![]()
pozdrawiam świątecznie,
moloch