Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: S1 IS naprawdę taki dobry?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie S1 IS naprawdę taki dobry?

We wcześniejszych postach (powiedzmy sprzed pół roku) wszyscy wystawiali mu dobrą opinię. Cena trochę spadła więc jest coraz atrakcyjniejszy 8) Ciekaw jestem jaka jest teraz, po kilku miesiącach używania. Czy te filmiki naprawdę ładnie się nagrywa

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: S1 IS naprawdę taki dobry?

Cytat Zamieszczone przez Gugi
    Czy te filmiki naprawdę ładnie się nagrywa
    Jestes pewien ze chcesz kupic _aparat_ ?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Czy te filmiki naprawdę ładnie się nagrywa
    oo tak zostal do tego stworzony ...za to zdjecia robi kiepskie 8)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Mam malutką córeczkę, którą chciałbym trochę obfotografować i pokręcić jakieś filmiki. Na razie tylko zdjęcia dziecka, a potem może coś ambitniejszego :P
    A może za wysoko mierzę? Może jest za dobry dla początkującego cyfrowego pstrykacza?

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

We wcześniejszych postach (powiedzmy sprzed pół roku) wszyscy wystawiali mu dobrą opinię. Cena trochę spadła więc jest coraz atrakcyjniejszy 8) Ciekaw jestem jaka jest teraz, po kilku miesiącach używania. Czy te filmiki naprawdę ładnie się nagrywa
    Mysle ze powinienes zaczac od tego. Z pewnoscia cos znajdziesz.

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

Ja osobiscie jezeli mialbym kupowac kompakta teraz, badz polecac komus - polecilbym wlasnie S1 IS, badz S60/S70. S1 dla tych niesmialych, ktorzy nie chca podchodzic pod obiekt a S60/S70 dla tych, ktorzy sie tego nie boja. S70 ma szeroki kat, mozliwosc zapisu w RAW, duza elastycznosc ustawien, kreci filmy (mniejsze, to fakt), jest mniejszy i ma ladny design
    Martin Gorczakowski

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

A może jest ktoś kto chciałby sprzedać używanego S1? :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dzial: KUPIĘ
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krwisty
    Ja osobiscie jezeli mialbym kupowac kompakta teraz, badz polecac komus - polecilbym wlasnie S1 IS
    A ja czekam na jego nastepce... brakuje mi zapisu w RAW i podlaczenia lampy zewnetrznej.

moloch
    Guest

Domyślnie

Mam malutką córeczkę, którą chciałbym trochę obfotografować i pokręcić jakieś filmiki. Na razie tylko zdjęcia dziecka, a potem może coś ambitniejszego :P
    A może za wysoko mierzę? Może jest za dobry dla początkującego cyfrowego pstrykacza?
    Fotografia od dawna mnie fascynowała, ale dopiero od niedawna próbuję własnych sił w tym "fachu" - właśnie z pomocą S1. Jest to moja pierwsza "cyfra" i pierwszy własny aparat w ogóle. Po kilku miesiącach użytkowania, mogę Ci go z czystym sumieniem polecić - idealny do amatorskich zastosowań i do nauki podstaw fotografii.

Jako kamerka, do tego co piszesz, też się nada. Chociaż tak naprawdę, tak jak ktoś tu radził - jeśli bardziej zależy Ci na filmach niż zdjęciach - kup po prostu najtańszą kamerę cyfrową, a będziesz bardziej zadowolony. Z S1 i kartą 512 MB można pokusić się o filmiki ale w formacie 320x256 15 fps, ewentualnie 30 fps - jeśli satysfakcjonuje Cię taka jakość. Korzystanie z 640x480 raczej mija się z celem, bo to nie będą filmy ale "migawki" - lepiej zrobić zdjęcie

pozdrawiam świątecznie,

moloch

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów