Nawet 1.15 bym przeżył :-).
Wersja do druku
Panowie zapomnijce i pełnej kaltce w 40D -Pomijąc juz względy finansowe w gdzie firma musiałby pchac drogi sensor ( sprzedający się rewelacyjnie jako 5d ) do taniej puszkii i sama sobie burzyć dochód to na crop 1,6 jest spore zapotrzebowanie ze strony fotografów przyrody i innych którym "wydłużenie" ogniskowej bardzo pasuje. Dlatego 1,6 wg mnie zostanie jeszcze bardzo bardzo długo - a ja osobiście czekam na niego jako na uzupełnienie 5D włśnie pod kontem przyrody.
jak bys czytal do konca _ to bys wiedzial ze pisze o piramidonie _ czyli konkurencji dla 5D _ ale jak ktos czyta po lebkach _ to potem pisze glupoty
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kontem _ powinni tu wprawadzic _ jakis slownik automatyczny _ bo czasem zal patrzec na wypociny uzytkownikow
Chyba ktos tu nie dosc uwaznie czyta to co zostalo napisane. Nikt nie mowi o cropie 1.1 w 40D ... ;)
To że napisałem, że crop 1,6 pozostanie w klasie sprzętu dwucyfrowego za głupotę bym nie uznał.
Za błąd faktycznie przepraszam ale myśle, że ortografia nie jest głównym tematem tego forum a osoby które skupiają sie na wyłapywaniu błędów chyba nie mają za wiele do powiedzenia jeżeli chodzi o meritum sprawy...
wczoraj podczas festiwalu fotografii w Krynicy, przedstawiciel Canona powiedział jedynie tyle, że wkrótce będzie nowe body xxD oraz Ds. Zadnego następny 5D nie będzie w najbliższym czasie.
Żadnych szczegółów odnośnie nowych body nie chciał jednak zdradzić.
Świetnie. Sam więcej nie wie.
No to gdybajmy dalej :D :
Ostatnio rozmawiałem z kolesiem który (po szkoleniu dla dystrybutorów canona) trwierdzi że będzie w tym roku 40d i "zmiany beda duże" z tzw "między słowami" to wynikało że może nawet matryca x1,3.
Opierając się na takim gdybaniu przypomnę, że już w lutym 40D było praktycznie pewne:lol: Zdążył się już nawet pojawić w cenniku niektórych sklepów:mrgreen: Co - wyszło widzieliśmy.
Obecnie cykl życia produktów Canona wskazywałby rzeczwyiście na coś nowego w sierpniu, ale osobiście w rewolucyjne zmiany nie wierzę. No i tym bardziej nie wierzę w zmianę cropa. Spodziewałbym się czegoś w stylu zmiany 350D-->400D, albo jeszcze bardziej subtelnych zmian;-)