?????Cytat:
Zamieszczone przez wrona
Wersja do druku
?????Cytat:
Zamieszczone przez wrona
Na tym foto z meczu ci niebiescy za fotografami, to pewnie coś w rodzaju caddy na sprzęt ;)
Ja zauwazylem popularnosc nikonow wsrod fotografow slubnych i studiach do takiej foto. Studio pewnikiem dlatego, ze przez nikonowski system wspolpracy z lampami. W ogole Nikon daje IMO bardziej cieple cukierkowe kolory, skora robi wrazenie opalonej itp. Wiekszosc, o ile nie wszyscy (ci liczacy sie oczywiscie) fotografowie weselni w mojej miescinie maja wlasnie Nikony.
Co do stwierdzenia, ze cale NG jedzie na Nikonach, to nie prawda. Marek Arcimowicz ma "deske" www.arcimowicz.com chodz na wystawie world wilde photography czy jakos tak trafily sie moze ze 4 (na ok 40 prac) wykonane Canonem, reszta N.
Niedawno koleszka zmienil caly system z N na C i jest bardziej zadowolony. Ja ostatnio wkurzylem sie na C i chcialem zmieniac na N ;)
ale tak serio... podnieca was widok dluuugich, bialych... ? :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Mnie podnieca nie ich widok a foceie takim monstrum :)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Edit : dodam że nie ma to nic wspólnego z żadnymi kompleksami :)
najbardziej podczas transmisji MŚ kręciła mnie właśnie myśl o foceniu takim sprzętem...:)
Na 63 RP tez byli "lufiarze" ;)
Ten drugi to chyba Nikon.
Ten z biala lufa to ktos z forum?
Lewy - Pan Radecki
Prawy - Mr Marcin Rybak
Jeszcze musisz mieć _co_ fotografować. Przecież to jest specyficzny sprzęt do konkretnych zastosowań.Cytat:
Zamieszczone przez Sibil
rzeczywiscie, żaden prawdziwy reporter sportowy nie używa nikona. Bo jak ktos juz wspomnial w nikonie nie ma porzadnych tele i porzadnych cyfrowych body(ff). Za to nikon ma sporo fajnych obiektywów szerokokątnych. Tego jeszcze w canonie nie ma (kiedy photokina bedzie?).
no jak sobie pomysle, ze kazdy z nich trzyma w reku jakies 50K PLN to mnie to nie wzrusza ;-), ale jak sie zastanowie jaka jakosc zdjec oferuja takie zestawy, jakie maja paremetry te szkla, jaka to jest precyzja itd itp... to nawet te dwa czy trzy nikony robia na mnie wrazenie... Milo sie patrzy na takie sprzety... bez podniecania ;-)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
<porownanie motoryzacyjne - mode ON>
to tak jak by na parkingu przed twoim domem zaparkowalo nagle dwadziescia porche 911... niby da sie przejsc obojetnie bo to tylko samochod ;-)
<porowanie motoryzacyje - mode OFF>
ale rozumiem ze na tobie to nie robi zadnego wrazenia ;-)...
no racja, np na airshow chetnie bym pomachal taka lufa ;-)Cytat:
Zamieszczone przez minek