Odp: Canon EF 24-105 F4 IS USM - mydło od f4 do f5,6
Cytat:
Zamieszczone przez
padraig1
Możesz rozwinąć temat?
Przepraszam za spóźnioną odpowiedź.
Oddaj szkło temu naciągaczowi. Na długim końcu ostrość to jakaś tragedia. Niech szuka jelenia w lesie a nie na olx'sie.
Candar ale na 5.6 ten tez jest ostry [emoji1]
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Candar ale na 5.6 ten tez jest ostry [emoji1]
Nie powiedziałbym bo dla mnie f/5,6 jest również nieostre. Przy okazji obiektyw ma gigantyczny BF (Back Focus). Cokolwiek się zadziało w tym obiektywie ruszenie czegokolwiek jeszcze bardziej pogorszy jego obrazek. Dla mnie ten obiektyw to złom.
Załącznik 11706
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
I słusznie bo straciłbyś tylko nerwy , pieniądze i czas!
Ten obiektyw musi być ostry od początku , przykładowe moje zdjęcie (jpg prosto z aparatu) - Canon EF 24-105 F4 IS USM w którym nigdy nie było nic robione:
Załącznik 11703
Załącznik 11704
Cudo!
Obiektyw też fajny ?
Informacja dla zainteresowanych i tych, którzy mieliby podobny problem. Diagnoza proclubu, to "kompletnie rozregulowany układ optyczny, koszt 560 zł brutto".
Z mojej strony obiektyw definitywnie wraca do "uczciwego" sprzedawcy.
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc i informacje. Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
padraig1
Informacja dla zainteresowanych i tych, którzy mieliby podobny problem. Diagnoza proclubu, to "kompletnie rozregulowany układ optyczny, koszt 560 zł brutto".
Z mojej strony obiektyw definitywnie wraca do "uczciwego" sprzedawcy.
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc i informacje. Pozdrawiam
Prawidłowo, że wraca do właściciela. Dodam tylko, że po tych wielokrotnych rozbiorach będzie okrutnie zasysał kurz do środka pomiędzy soczewki(o szczelności już można zapomnieć) a i układ IS (stabilizacji obrazu) może również być trafiony.