Odp: Powrót syna marnotrawnego (z Sony A7R na Canona)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
@
candar no na Twoich zdjęciach, to akurat czasem widać magię. Ale nie ma to związku z rodzajem aparatu. :mrgreen:
Dzięki :)
MZ jak pisałem wcześniej
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
"Magia" to zależy od szkła, światła i wieloplanowości kadru oraz jak wiadomo rozmycia nieostrości zależnego od konstrukcji szkła. Mniejsze formaty w ML niż FF też bywają "magiczne" i nie jest to wyłącznie moje zdanie ;)
Po prostu zawsze się przewracam jak ktoś wyjeżdża z tym, że "magia" to tylko w pełnej klatce. System i wielkość matrycy ma poślednie znaczenie - liczy się plastyczne oświetlenie i to, co pisałem wyżej.
Cytat:
Zamieszczone przez
verasport
"Zdecydowanie wolę obrazek z 5d classic od 6d :P"
Ja zdecydowanie wolę kiedy nie wywalam 30% zdjęć tylko dlatego że AF przestrzelił. Dlatego doleje oliwy i napiszę że idę dumnie po Nikona...
Nasze gratulacje...
.... nie żeby od razu "krzyżyk na drogę" :lol:....
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Po prostu zawsze się przewracam jak ktoś wyjeżdża z tym, że "magia" to tylko w pełnej klatce.
Bo jak sam dobrze wiesz wszelkie tego typu wynurzenia to zwykłe pierdy ;). Ważne jest "to coś" obojętnie jak osiągane. Przykładów są miliardy w całej sieci, pełnej nudnych fotek bez wyrazu robionych sprzętem za krocie.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
wyjdę pewnie na pajaca, ale dla mnie każde kolejne body było znakomite, a zaczynałem od 400D
Mam dokładnie tak samo :) Jak ja lubiłem to 400d!
Ja również jestem synem marnotrawnym.Miałem 60D prześiadłem się na sony a7.A jednak wróciłem do canona.W soniaku kompletnie nie leżały mi kolory,ergonomia o ogólnie obrazek.Pozdrawiam Maciek
Dziwne, jak patrze w intetrnecie na filmy z porównaniami, to te z Sony wydają się ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Dziwne, jak patrze w intetrnecie na filmy z porównaniami, to te z Sony wydają się ok.
Też tak mam, jak patrzę na filmy to Amerykanie zawsze wygrywają, a ich prezydent nawet sam potrafi zwyciężyć ufoludków latając F16.
Kilka miesięcy temu też miałem rozkminy żeby przejść na Sony, zrobiłem reorganizację szklarni, sprzedałem to czego prawie nie używałem i porobiłem testy potem były długie przemyślenia po czym kupiłem....
motor :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Kilka miesięcy temu też miałem rozkminy żeby przejść na Sony, zrobiłem reorganizację szklarni, sprzedałem to czego prawie nie używałem i porobiłem testy potem były długie przemyślenia po czym kupiłem....
motor :)
I to jest bardzo słuszne podejście :)....